Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Privatus Vaiduoklis „Liepaitėje“

PB140031Tie, kas pavasarį Žadeikiuose bendravo su dailininke ir vaikiškų knygų rašytoja Ula Šimulynaite, tikriausiai iki šiol pamena istorijas apie Privatų Vaiduoklį ir nuotaikų piešimo dirbtuvėles. Privačiam Vaiduokliui ir jo sumanytojai Ulai labai patiko bendrauti su Pasvalio krašto vaikais ir jie apsilankė čia vėl, šį kartą – Liepaitės darželyje-mokykloje.

 

Su Privačiu Vaiduokliu, vienišu Rykliu, bazilikų augintoja Kengūra ir kitais interaktyvių dailininkės Ulos knygų herojais bendravo Liepaitės priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai ir jų tėveliai. Ulos knygeles pristatė Vilniaus Šv. Jono gatvės galerijos direktorė Regina Šimulynienė. Pasiskaitę interaktyvių istorijų, vaikai su tėveliais dalyvavo nuotaikų piešimo dirbtuvėlėse. Iš pradžių pasitarę, kaip tas nuotaikas pavaizduoti ir kokiais būdais popieriuje išreikšti, visi piešė savąją nuotaiką, o vėliau kartu su dailininke aptarė.

Pasirodo, kad visi vaikai anksti rytais visai netingi ropštis iš lovyčių, puikios nuotaikos ir žvalūs bėga į darželį! Kai visi nupiešė savo nuotaikas, tėveliams dailininkė pasiūlė atspėti, kieno dukros ar sūnaus yra viena ar kita pavaizduota nuotaika. O pabaigoje viešnios išsirinko vieną joms labiausiai patikusį piešinuką ir apdovanojo jo autorių. Taip pat vaikai ir tėveliai galėjo įsigyti Ulos knygelių, ant kurių puikavosi autografai ir linkėjimai skaitytojams.

Akimirkos iš susitikimo su Ula Šimulynaite – nuotraukų galerijoje: