Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Diena su Europa ir gerumo šypsena

DSC 0049Gegužės 7 dieną bibliotekos salėje šurmuliavo spalvinga minia didelių ir mažų, jaunų ir brandaus amžiaus žmonių. Jie rinkosi į vieną iš renginių, skirtų pažymėti Europos vystomojo bendradarbiavimo metus, atšvęsti Europos dieną ir kartu atiduoti pagarbą ir meilę savo brangiausiam žmogui – mamai. Į Europos dienos šventę gražiai įsipynė tradicinė jungtinė rankdarbių paroda, organizuojama jau 19-tąjį kartą. Simboliškas ir renginio bei jungtinės parodos pavadinimas – „Duok man savo ranką“.

Ši paroda kasmet apjungia bendrai veiklai įvairias mokymo, ugdymo, pagalbos, kultūros įstaigas, bendrijas, organizacijas, kurios susijusios su įvairios atskirties gyventojų grupių veikla, užimtumu ir integracija į visuomeninį gyvenimą.

Jau nuo gegužės 4-osios prasidėjo EUROakcija „Nudžiugink artimą ar draugą“, kurioje dalyvavo Pasvalio rajono mokyklų mokiniai, Pasvalio specialiosios mokyklos bendruomenė: vaikai su spec. poreikiais, socialinės rizikos šeimų vaikai, mokytojai, auklėtojai, Pasvalio rajono sutrikusio intelekto žmonių užimtumo centro „Viltis“ globotiniai, jaunieji bibliotekų lankytojai. Iš įvairių medžiagų buvo gaminamos šypsenėlės, kurias atsinešė į renginį visi dalyviai ir dovanojo vienas kitam.

Renginyje koncertavo Pasvalio jaunimo muzikos ir šokio kolektyvai, Aklųjų ir silpnaregių sąjungos Pasvalio skyriaus vokalinis ansamblis. Smagios viktorinos dalyviai pasitikrino savo žinias apie Europos Sąjungą bei laimėjo įvairių prizų.
Baigiantis renginiui, Pasvalio miesto aikštėje į dangų pakilo Europos Sąjungos vėliavos spalvų balionai. Balionų skrydis suteikė daug džiaugsmo visiems dalyviams daug džiaugsmo, priminė, kad esame didelės, daugiatautės Europos bendruomenės dalis, galime būti stiprūs ir patys suteikti pagalbą tiems, kuriems jos labiausiai reikia.

Akimirkos iš šventės - nuotraukų galerijoje: