Bibliotekoje –linksmoji laboratorija

DSC02694Lapkričio septintą dieną bibliotekos konferencijų salė pavirto į chemijos mokslų laboratoriją. Čia vaikams pasijusti aistringais mokslininkais padėjo chemijos mokslų daktarė, edukatorė Renata Česūnienė ir Laurynas Česūnas. Tai jie yra knygų apie smalsųjį Mėgintuvėlį autoriai. Bibliotekoje jau turime „Mėgintuvėlio keliones“, „Mėgintuvėlį armijoje“, „Mėgintuvėlį kosmose“ ir su nekantrumu laukiame naujų Mėgintuvėlio nuotykių. Daugelis vaikų labai mėgsta skaityti knygas apie linksmojo Mėgintuvėlio nuotykius ir

eksperimentus mokslo pasaulyje, todėl norinčių apsilankyti Renatos Česūnienės įkurtoje laboratorijoje vaikams „Mėgintuvėlis.lt“ netrūko. Bandymų kupinoje edukacinėje programoje „Knyga + mokslinis eksperimentas“ užsiėmimų dalyviai, apsirengę kaip tikri laboratorijos darbuotojai – su baltais chalatėliais, pirštinaitėmis ir apsauginiais akiniais, tyrinėjo orą, vandenį ir ugnį.

Salėje šnypštė, kunkuliavo ir iš mėgintuvėlių virto garai ir putos, skraidė spalvoti burbulai, žybčiojo ir spragėjo mažučiai fejerverkai. Vaikai netgi galėjo savo rankutėmis paliesti ugnį! Taip smagiai mokantis visiškai nesunku įsiminti oro sudėtį procentais ar cheminių elementų pavadinimus. Visi laboratorijos „darbuotojai“ liko sužavėti renginiu.

Renginio akimirkos – nuotraukų galerijoje:

proflady.rufashion101.ru