Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Vaikų erdvės atidarymo šventė

atidarymasRugsėjo 13 d. Pasvalio Mariaus Katiliškio viešojoje bibliotekoje įvyko Atviro jaunimo centro ir atsinaujinusios Vaikų erdvės atidarymo šventė „Atverk naujų galimybių duris ir atrask biblioteką iš naujo!“
Atvykusius į atidarymo šventę muzikiniais garsais pasitiko jaunimo muzikos grupė „Marmeladas“ ir Pasvalio kultūros centro jaunimo teatras „DRAMA“ (vadovė Asta Simonaitė) su spektakliu „Meškiukas Rudnosiukas“.

Naujai atvertose bibliotekos patalpose įrengta Mažųjų erdvė, abonementas ir skaitykla, Vaikų interneto skaitykla, Žaisloteka ir šeimos kambarys skirtas įvairaus amžiaus šeimos nariams bendrauti, pramogauti. Po pertvarkų biblioteka pasitiko skaitytojus su naujai įrengtomis kūrybos ir edukacijų, individualiu užsiėmimų ir atviro jaunimo centro erdvėmis.

Šventinius žodžius tarė Pasvalio savivaldybės rajono meras Gintautas Gegužinskas, Pasvalio r. savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Petkevičius, UAB SVALEX direktorius Egidijus Zapustas. Naujas erdves pašventino Pasvalio Šv. Jono Krikštytojo parapijos vikaras Ernestas Želvys.
Renginyje dalyvavę bibliotekos bičiuliai ir draugai pasidžiaugė naujomis erdvėmis ir suteikiamomis galimybėmis. Bibliotekos direktorė Danguolė Abazoriuvienė patvirtino, jog biblioteka tikrai tampa visos bendruomenės traukos centru.
Naujos erdvės įkurtos įgyvendinant bendrą Lietuvos-Latvijos tarpregioninį projektą „Modernaus tarpvalstybinio vaikų ir jaunimo verslumo kompetencijų ugdymo tinklo bibliotekose kūrimas“.

Nuotraukos: