Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Naktis bibliotekoje ir šalia jos

DSC 0094Paskutinė žiemos diena – vasario 28-oji Diliauskų Kultūros centre ir bibliotekoje užsitęsė iki nakties ir paryčių. Būrelis vaikų kartu su bibliotekininkėmis Aldona Voroblioviene ir Lijana Markevičiene bei kultūros centro darbuotojais iki penktos valandos ryto turiningai ir linksmai leido laiką su teatru, knyga, muzika, filmais, įvairiom atrakcijom ir žaidimais.

 

Šiame renginyje dalyvavo ir viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius. Lėlių teatro „Kaukutis“ spektaklis „Naktis bibliotekoje“ tapo renginio įžanga. Po jo, kai spektaklio lėlės ir balsai nusilenkė žiūrovams, visi dalyviai turėjo šiek tiek pasistengti, kad galėtų dalyvauti nakties įvykiuose – susirungti protų mūšyje „Iš pasakų skrynios“. Mūšį vedė Vaikų literatūros skyriaus vedėja Rita Baltrukienė, o taškus ir saldainius už teisingus atsakymus skaičiavo Varna - Diliauskų KC administratorė Gražina Paliulienė.

Pasibaigus protų mūšiui, visiems dalyviams buvo pristatyta Siaubo istorijų palėpė, į kurią reikėjo nukeliauti užmerktomis akimis. Jame rado daug knygų apie raganas, vampyrus, vaiduoklius, uždegtas žvakes, o norintys naktį skaityti šias knygas, turėjo pasišviesti atsineštais žibintuvėliais. Toliau sekė linksmasis karaoke, šokiai, žaidimai, naktipiečiai, filmo peržiūra ir kitos linksmybės.

Viena iš atrakcijų, kurioje aktyviai dalyvavo visi naktinėtojai – lobio ieškojimas. Vaikai uoliai ieškojo paslėptų nuorodų, atlikinėjo reikalingas užduotis, kol pagaliau rado saldų lobį, kurį „paslėpė“ Atžalyno bendruomenė. Kas neatlaikė naktinio maratono, galėjo nusnūsti, susisukęs į atsineštą miegmaišį. Penktą valandą ryto buvo išdalintos įvairios naktinės nominacijos renginio dalyviams ir visi išsiskirstė po namus. Tikimės, kad ši „Naktis“ vaikams patiko, laukiame jūsų atsiliepimų :-).

Kas vyko „Naktį bibliotekoje ir šalia jos“, žiūrėkite fotoreportaže: