Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Meškiukai Pasvalio specialiojoje mokykloje

8Vasario pabaigoje viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus darbuotojai lankėsi Pasvalio specialiojoje mokykloje su edukacine programa „Apie meškiukus". Tai užsiėmimas, tinkantis darželių, pradinių klasių vaikams ir vaikams su specialiais poreikiais.

 

Renginio metu vaikai trumpai susipažįsta su žaislų istorija ir šiek tiek daugiau sužino apie vieną mylimiausių žaislų - pliušinį meškiuką. Skaidrėse pateiktoje medžiagoje pasakojama apie žaislinių meškiukų atsiradimą, jų įvairovę ir paplitimą pasaulyje, gamybos ir kūrybos paslaptis, meškiukų kolekcionavimą, gyvenimą knygose, filmuose ir mūsų namuose. Po šios pažinties visi kartu žiūrėjome animacinį filmuką "Mikė Pūkuotukas eina į svečius". Iš trijų filmukų apie Mikę šis visiems edukacinės programos dalyviams patinka labiausiai. Gal todėl, kad vaikai taip pat mėgsta svečiuotis?

O tada patys gaminome popierinį pakabinamą meškutį, kurį puošėme spalvota vilna. Ši edukacinė programa skatina vaikus lavinti savo meninius gebėjimus, vaizduotę, kalbinius įgūdžius bendraujant, reiškiant savo mintis žodžiu, taip pat ugdo teigiamus jausmus ir emocijas, švelnumą, prisirišimą, draugiškumą, lavina pirštų miklumą, lankstumą.

Galerijoje - įspūdžiai ir darbeliai iš šios programos: