Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Kas moka skraidyti

9Kovo 13 dieną į Vaikų literatūros skyrių sugužėjo Pumpėnų priešmokyklinukai ir pirmokėliai. Kartu su savo mokytojomis jie dalyvavo edukacinėje programoje "Skraidančios būtybės". Žmogus nuo seniausių laikų su pavydu žvelgė į paukščius ir pats negalėdamas pakilti į dangų kartu su jais, sukūrė savo vaizduotėje begalę būtybių, kurios vienaip ar kitaip sugeba skristi.

Tai ir fėjos, elfai ir angelai, drakonai ir skraidantys žirgai, stebuklingi paukščiai - feniksai, raganos, vaiduokliai ir vampyrai... O kur dar knygų ir filmų herojai - Piteris Penas, Karlsonas, kuris gyvena ant stogo, Merė Popins, kuri atskrieja su vėju...

Prisiminę daugelį iš jų, aptarę jų stebuklingas galias, pasižiūrėjome animacinį filmuką "Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo". O tada visi vaikai, draugiškai sutūpę, sugulę ar susėdę ant grindų abipus ilgo ilgo popieriaus lapo piešė, rašė, spalvino savo įspūdžius iš to, ką matė ir sužinojo, svajojo apie tai, kur norėtų nuskristi, jei turėtų sparnus. Šį didelį bendrą piešinį vaikai parsivežė į Pumpėnus, kaip ir pažymėjimus bei "skraidančius" medalius.

Kaip mums sekėsi "skraidyti", žiūrėkite galerijoje: