Valandėlė Donelaičiui

4aKovo 18 dienos popietę Vaikų literatūros skyriuje Pasvalio Svalios pagrindinės mokyklos penktokai kartu su mokytoja Vida dalyvavo švietėjiškoje valandėlėje apie Kristijoną Donelaitį. Šią valandėlę parengė ir vedė viešosios bibliotekos mediatekos darbuotoja Rasa Milerienė. Buvo pateikta video medžiaga apie Donelaičio gyvenimą, asmenybę ir kūrybinį palikimą, rašytojo atminimo įamžinimą, vietas, susijusias su jo gyvenimu ir veikla.

Vaikams buvo įdomu stebėti, kaip Donelaičio poemą „Metai" interpretuoja jaunimo muzikos grupė „Liūdni slibinai" ir kaip savo požiūrį į Donelaičio kūrybą išreiškia moksleiviai, sukūrę trumpą meninį vaidybinį filmą „Donelaitis tarp mūsų".Šio filmo režisierė ir scenarijaus autorė - Goda Žukauskaitė, operatorius - Jonas Urvakis, o muziką kūrė Auksė Beatričė Katarskytė. Visi jie – moksleiviai, kaip ir dalis filmo aktorių. Filmas sukurtas 2012 metais stovyklos „Gamtos kino dienos 2012″ metu, kurioje buvo apdovanotas GRAND PRIX ir 3 specialiais prizais už režisūrą ir scenarijų, kinematografiją bei muziką. Tai filmas apie žmonių paliktas žymes knygos kelyje iš rankų į rankas, apie klasikos išliekamąją vertę bei rašytoją Kristijoną Donelaitį.

Mediateka siūlo ir kitiems moksleiviams bei mokytojams, kurie norėtų dalyvauti tokioje valandėlėje, kreiptis į mediatekos darbuotoją Rasą Milerienę, telef. 8 451 34334 ir susitarti dėl laiko.

proflady.rufashion101.ru