Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Pažintis su biblioteka

DSC02265Pirmąjį balandžio penktadienį Vaikų literatūros skyrius vėl sulaukė svečių iš Pasvalio Svalios pagrindinės mokyklos: susipažinti su biblioteka ir Vailų literatūros skyriumi atskubėjo pirmokėliai su savo mokytoja Rasa. Nors tik pirmokai, bet jau visai gražiai mokantys skaityti, todėl apsilankymas Vaikų literatūros skyriuje buvo pačiu laiku.

Juk reikia sužinoti, kas ta biblioteka ir ką joje veikti, ką reikia daryti, kad galėtum skolintis į namus knygeles, kaip su knygelėmis elgtis, kodėl kmnygelės lentynose sustatytos pagal tam tikrą tvarką, ką galima veikti skaitykloje ir kas tos enciklopedijos, kokių būna knygelių pagal dydį, svorį ir kas jų viduje (nuo raidžių, stebuklingų paveikslėlių iki garsų!) ir dar daug įdomių dalykų. Mokiniams užteko laiko viskam - ir smalsumą patenkinti, knygas pavartyti, paskaityti, stalo žaidimus išbandyti.

Ir paskutines naujienas iš Tarptautinės vaikų knygos dienos šventės sužinoti: ant skaityklos stalo sugulė ką tik premijomis už 2013 metų pasiekimus apdovanotų rašytojų, vertėjų ir dailininkų knygelės mažiesiems. Smagu, kad kai kurias iš jų vaikai jau buvo matę, dalinosi įspūdžiais ir skaitymo džiaugsmu. Net 9 pirmokėliai panoro užsiregistruoti į biblioteką, o išeidami visi kartu dar suspėjo ir parodas aplankyti.

Pirmokų pažintis su biblioteka - nuotraukų galerijoje: