Atverkime Europos pasakų skrynią

DSC00509Gegužės pradžioje Pasvalio Mariaus Katiliškio viešoji biblioteka vykdė projektą „Europa – tai mes: švęskime kartu", kurį rėmė Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje. Projektas skirtas paminėti Lietuvos narystės Europos sąjungoje dešimtmetį, paskatinti rajono bendruomenę dalyvauti Europos parlamento rinkimuose, taip pat paminėti Europos dieną. Viena iš projekto veiklų – linksmas protų mūšis „Atverkime Europos pasakų skrynią".

 

Jame dalyvavo įvairaus amžiaus vaikai ir jaunimas, netgi tėvai ir seneliai iš Kiemėnų, Pušaloto, Girsūdų, Saločių, Gulbinėnų, Pajiešmenių, Jurgėnų ir Pasvalio. Varžytuvės vyko bibliotekose ir mokyklose, iš viso suskaičiavome per 200 dalyvių, kuriems buvo išdalinti europietiški prizai, siurprizai, knygos ir saldumynai. Linksmųjų mūšių kariai rungėsi, sudarę komandas, atsakinėjo į klausimus, vykdė užduotis apie Lietuvos ir Europos pasakas, sudėtas į liaudies pasakų rinkinius ar sukurtas Europos rašytojų, prisiminė pasakose vykstančius stebuklus, magiškus užkalbėjimus, skaičius ir įvykius, stebuklingus daiktus, pasakų veikėjų vardus ir žygdarbius.

Tuo pačiu sužinojo ir kai ką naujo apie Europos tautų pasakas, pasisėmė pasakiškos išminties, kuri per amžius nepasensta ir išlieka aktuali iki mūsų dienų, moko sumanumo, gerumo, nuoširdumo, darbštumo, atkaklumo siekiant tikslo. Linksmos varžytuvės paskatino vaikus domėtis Europos tautų kultūra, literatūra ir tautosaka, būti vienos didelės bendruomenės nariais, leido pajusti, kiek daug bendro galima surasti įvairių tautų gyvenime, istorijoje, žodinėje kūryboje.

Protų mūšių akimirkos - nuotraukų galerijoje:

proflady.rufashion101.ru