Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Vasara - stovyklautojų metas

589 1447 bigJau įprasta, kad kasmet birželio mėnesį Vaikų literatūros skyriuje sulaukiame vaikų iš įvairių vasaros stovyklų. Arba patys vykstame pas vasarotojus su edukacinėmis programomis. Ne išimtis ir šie metai. Birželio 5 dieną  bibliotekoje svečiavosi Svalios pagrindinės mokyklos vasarotojai iš stovyklos „Būkime kartu", kuri vienija vaikus, augančius socialinės rizikos aplinkoje. O birželio 10 dieną  dalyvavome bendrame renginyje Žadeikių Bernardo Brazdžionio edukaciniame centre. Čia kartu su Pasvalio Visuomenės sveikatos biuro bei Suaugusiųjų švietimo skyriaus darbuotojais priėmėme 3 grupes vasarotojų iš Radviliškio Vaižganto gimnazijos.

 

Svalios stovyklautojai dalyvavo edukacinėje programoje „Skraidančios būtybės", kurioje susipažino su įvairiausiais skraidymo galią turinčiais padarais, nuoseniausių laikų iki šių dienų sugalvotais ir atvaizduotais sakmėse, pasakose, mituose, knygose ir filmuose. Taip pat ant ilgo popieriaus lapo piešė bendrą piešinį, kurį parsinešė į stovyklą.

Trys grupės radviliškiečių Žadeikiuose pakaitomis dalyvavo trijose skirtingose edukacinėse programose. Vaikų literatūros skyriaus programa „Apie meškiukus" ir čia suslaukė didelio susidomėjimo. Vaikai su malonumu klausė ir žiūrėjo pliušinių meškučių istoriją, o po to gaminosi sau meškutį iš popieriaus ir vilnos. Laikas prabėgo nepastebimai, vos spėjome suktis su visomis trimis grupėmis įvairaus amžiaus vaikų. Juk parsivežti iš kelionės savo pačių pasidarytą meškutį norėjo kiekvienas.

Apie vasaros stovyklų užsiėmimus žiūrėkite galerijoje: