Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Racionalaus elektros vartojimo diena

P9200022Rugsėjo 20 dienos rytą į Vaikų literatūros skyrių rinkosi tie, kuriems parūpo sužinoti, kas gi ta elektra, kaip ji pasiekia mūsų namus ir ką tuose namuose veikia. Be to, magėjo išgirsti ir pamatyti, kaip elgtis su elektros prietaisais, kad sutaupytume tėvelių uždirbtų pinigų, tausotume gamtą ir būtume saugūs. Visa tai vaikams pasakojo ir rodė Žybsiukė, kuri atvyko iš stebuklingos Elektromagijos šalies.

Ji kartu su vaikais keliavo Elektromagijos šalies labirintais, sprendė kryžiažodžius, demonstravo animacinius filmukus, kuriuose Lempinukas pasakojo apie saugų elektros prietaisų naudojimą, atsakinėjo į vaikų klausimus. Ir atsitik tu man taip, kad besikalbant apie elektrą ji ėmė ir pradingo mūsų skaitykloje...

Iš šviestuvų, jungiklių, kompiuterių... Teko kviestis bibliotekos „elektromagijos" specialistą. Be elektros buvome tik keletą minučių, bet turėjome puikų pavyzdį apie tai, kokia svarbi mūsų gyvenime elektros energija. Visi renginio dalyviai gavo dovanų „Atsakingo elektros vartotojo žinyną" ir energijos tausojimo „Receptų knygelę" bei kitų prizų. Pasibaigus racionalaus elektros vartojimo valandėlei, vaikai skirstėsi dalindamiesi įspūdžiais, jog sužinojo daug įdomių ir naudingų dalykų, kuriuos parėję namo, papasakos kitiems šeimos nariams ir paragins taupyti gamtos išteklius.

Įspūdžiai iš renginio nuotraukų galerijoje: