Išvyka į Panevėžio lėlių vežimo teatrą

TRYS LOKIAI Bibliotekoje kuriamos lėlių teatro studijos „Kaukutis“ dalyviai ir Pasvalio kultūros centro teatro „Drãma“ jaunimas vyko pažiūrėti, kaip dirba Panevėžio lėlių vežimo teatro profesionalai, vieninteliai tokie Europoje. Antanas Markuckis – itin turtingą kūrybinę patirtį turintis teatro įkūrėjas ir vadovas.
Žiūrėjome spektaklį „Meduolių trobelė“, sukurtą Brolių Grimų pasakos motyvais (rež. J. Borisova). Energingas spektaklis, charakteringi personažai naujai papasakojo visiems žinomą istoriją apie Joniuką ir Grytutę. Tiek mažus, tiek didelius sužavėjo dekoracijos, perteikimo idėja, lėlės-personažai.

Per edukacinę programą „Aktorius – lėlininkas“ susipažinome su lėlių teatro menu – kaip kuriamas spektaklis, kuriame atgyja teatrinė lėlė. Programos metu aktoriai-profesionalai pristatė pirštininių, lazdelinių, šešėlinių marionečių ir kitų lėlių valdymo technikas bei jų gamybą. Vaikai patys kūrė etiudus trumpam tapę lėlių teatro aktoriais. Buvo įdomu ir linksma, grįžome kupini gerų emocijų ir patirčių.

Nuotraukos:

proflady.rufashion101.ru