Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Didysis knygų pristatymo konkursas 2019

konkursas knygu 2019 svetŠ. m. lapkričio 7 d. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje vyko Didžiojo knygų pristatymo konkurso atrankinis turas, kuriame dalyvavo moksleiviai nuo 8 iki 14 metų ir varžėsi dėl galimybės vykti į konkurso finalą Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje. Konkurso atrankiniame etape dalyvavo moksleiviai iš Visagino, Rokiškio ir Panevėžio miestų. Moksleiviai varžydamiesi savo kategorijose pristatė įvairias lietuvių ir užsienio autorių knygas. Konkurse dalyvavo ir pasvalietė AKVILĖ VAIDŽIŪNAITĖ, Pasvalio „Svalios“ progimnazijos III a. klasės mokinė, kurią paruošė mokytoja RASA STURIENĖ. Akvilė J. Zykutės knygą „Kaip karalaitė iš grožio konkurso pabėgo“ pristatė drąsiai, vaizdingai ir buvo vienintelė, kuri knygą pristatė viena, be komandos. O nugalėjo, vis tik, gausesnės komandos, bet juk svarbiausia – ne laimėti, o dalyvauti!

Moksleivių knygų pristatymus stebėjo konkurso vertinimo komisija, kurią sudarė bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja G. Kėvelaitienė, vyr. bibliotekininkė-metodininkė Š. Leikienė ir Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro aktorė ir teatro Meno tarybos pirmininkė Vita Šiaučiūnaitė.
Po pirmosios kategorijos knygų pristatymų, kuriame varžėsi septynios komandos, komisijos sprendimu į finalą Šiauliuose vyks komanda ,,Smalsiukai“ iš Panevėžio, kuri pristatė D. Walliamso knygą ,,Močiutė plėšikė“ bei komanda ,,Žiburiukai“ iš Visagino, kuri parengė J. Vilės knygos ,,Sibiro haiku“ pristatymą. Sveikiname ir linkime sėkmės!!!

Nuotraukos: