Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Literatūriniai protmūšiai

DSC 0492Lietuvos miestų ir rajonų savivaldybių viešosiose bibliotekose vyksta, skaitymo skatinimo programos akcijai skirti – „LITERATŪRINIAI PROTMŪŠIAI BIBLIOTEKOSE", kuriuos, nuotoliniu būdu, organizuoja Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.
Šioje akcijoje dalyvauja ir Pasvalio M. Katiliškio viešoji biblioteka. 1-asis etapas vyko spalio 15 d. 10 val. bibliotekos kūrybos ir edukacijos erdvėje, kuriame dalyvavo Pasvalio „Svalios“ progimnazijos 4 A klasės mokiniai, vadovaujami mokytojos Rasos Sturienės. Protmūšiuose dalyvauja 50 klasių iš visos Lietuvos!!!


Renginio vedėjas aktorius Šarūnas Gedvilas, tiesioginės transliacijos metu, vaikams trumpai pristatė vykdomą akciją, bei paaiškino literatūrinio protmūšio taisykles. Žaidimo metu, kiekvienas dalyvis, asmeniniame išmaniajame prietaise: telefone, planšetėje ar kompiuteryje turėjo prisijungti prie programėlės „Kahoot“. Buvo užduoti 32 literatūriniai klausimai.
Po geros valandos atkaklios kovos paaiškėjo ir žaidimo nugalėtojai. Trys daugiausia taškų surinkę vaikai buvo paskelbti iš karto, žaidimo pabaigoje. Pasvalietis ketvirtokas JOKŪBAS papuolė į nugalėtojų trejetuką visos Lietuvos mąstu! Tačiau sutrukdė techniniai transliacijos nesklandumai ir protmūšis buvo kartojamas iš naujo.
Suvedus rezultatus paaiškėjo labai džiugi žinia – PASVALIEČIAI PATEKO Į II-ĄJĮ LITERATŪRINIŲ PROTŲ MŪŠIŲ ETAPĄ (į 2-ąjį etapą buvo pakviestos dalyvauti dešimt geriausiai praėjusiame etape pasirodžiusių klasių). Jis vyks spalio 22 d.
Geriausiai pasirodžiusios klasės ir bibliotekos bus apdovanotos prizais.

Nuotraukos: