Istorijų pasakojimas – teatras galvoje

milda 004Gegužės 12 dieną bibliotekos sienos išgirdo daug naujų, intriguojančių istorijų... 🙌
Keliolikos jaunuolių grupelė iš Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos su lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Regina Grubinskiene dalyvavo kultūrinėje edukacijoje, istorijų pasakojimo mokymuose. Juos vedė Milda Varnauskaitė – profesionali pasakotoja!
Ji – „Baltic Storytelling Centre“ įkūrėja, istorijų festivalio „Išklausyk“ organizatorė. Performansų yra surengusi universitetuose, bibliotekose, mokyklose... net gatvėje.


Vyriausioji bibliotekininkė Lijana Markevičienė priminė, jog šis užsiėmimas – projekto „Istorijų pasakojimas – teatras galvoje“ pirmoji dalis. Iki spalio mėnesio mokiniai kurs, rinks istorijas. O iš jų rudenį gims spektaklis! Taigi, šiandien prasideda labai svarbi kelionė...

Milda papasakojo ir savo istoriją. Šešerius metus ji gyveno ir mokėsi šio meno Nyderlanduose. Kodėl ne Lietuvoje? Deja, mūsų istorijų tradicija nutrūko ir neatsinaujino. Tad savas legendas „užkonservavome“ – stengiamės jas imituoti, užuot pasakoję asmeniškai, kūrybiškai interpretuodami, pritaikydami šiandienai. Būtent to Milda mokė Pasvalio jaunimą! Savo patirtį paversti istorija. Pasirinkti, kaip ją perteikti kitiems.
Tačiau šių subtilybių ir šiandien gimusių istorijų atskleisti negalime. Kol kas tai – kūrybinio proceso paslaptis! Tad su nekantrumu laukiame įkūnijimo scenoje!

Akimirkos:

proflady.rufashion101.ru