Pasaka „Kaip žvejys į dangų ėjo“

saule 007Gausus būrys vaikų ir jaunuolių su mokytojomis bibliotekoje stebėjo pasaką „Kaip žvejys į dangų ėjo“! Ją sekė „Stalo teatras“ iš Vilniaus – režisierė, aktorė ir scenografė Saulė Degutytė bei muzikantas Gediminas Žilys. Svečius pasitiko ir sveikino vyriausioji bibliotekininkė Lijana Markevičienė.

Norėdamas „išsipirkti“ mylimą ją, žvejys keliauja į kitą pasaulį ir atlieka įvairias užduotis. Patiria nuotykių, kelyje sutinka keistų personažų – bangžuvę, plonų ir storų jaučių... Pasimato ir su Dievu, sužino reikiamus atsakymus, paklauso jo patarimo ir saugiai grįžta namo. Galiausiai laimi išsvajotąją merginą. Iškelia vestuves bei gyvena ilgai ir laimingai...

 

Ši įdomi pasaka – iš Jono Basanavičiaus tautosakos bibliotekos lobynų. „Stalo teatras“ ją įkūnijo savo balsais bei kūrybiškai išnaudodami daiktus ir garsus. Medis, vilna, žolynai, vanduo... Iš pažiūros paprastų daiktų skambesys gali suteikti magišką nuotaiką ir kurti istoriją! Mistiniu skambesiu pasakojimą taip pat nuspalvino Gedimino dainos ir kanklių muzika.

O kaip gyventi laimingam? Vaikai su pasakotoja Saule pasišnekėjo apie drąsų žveją ir tai, kas mums yra laimė. Visi sutarė – tas žmogus laimingas, kuris geras, sutaria su kitais, dalinasi... Tai suteikia laimės ne tik pasakų herojams, bet ir mums – mažiems bei dideliems.

Žiūrovus aktoriai išmokė dainos „Laimingo laiminguo“ – atsisveikindami, ją ir sudainavome bei palinkėjome vaikams laimingų atostogų!

proflady.rufashion101.ru