Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

2018 m. renginiai

Edukacinis užsiėmimas „Paukšteliams reikia mūsų pagalbos“

pauksteliai Edukaciniame užsiėmime „Paukšteliams reikia mūsų pagalbos“ dalyvavo Pasvalio r. Pajiešmenių pagrindinės mokyklos I ir II klasių mokiniai su mokytojomis Saverija Pilinkiene ir Birute Safronoviene. Kalbėjomės su vaikučiais apie paukščių gyvenimo būdą, klausėmės paukštelių balsų ir bandėme juos atspėti, minėme mįsles.

Skaityti daugiau...

Kalėdinės dirbtuvėlės „Maži stebuklai iš vaško“

zvakiu liej 2018Artėjant didžiosioms metų šventėms mūsų biblioteka pakvipo medumi... Svalios progimnazijos 7 klasės merginos su technologijų vyr. mokytoja Rasa Simonavičiūte dalyvavo kalėdinėse dirbtuvėlėse „Maži stebuklai iš vaško“. Žvakių gaminimo pamokoje, kurią vedė bibliotekininkė Zina Balzarevičienė, buvo kalbama apie žvakių naudojimą, tradicijas XVI-XIX amžiuje, žvakių atsiradimo istoriją ir jų liejimo būdus. Žvakių darymo procesas labai smagus – tai ne tik darbas, bet ir meditacija. Mergaitės pačios susisuko žvakes iš vaškuolės ir mokėsi lieti jas formų pagalba.

Skaityti daugiau...

Kūrybinės kalėdinės dirbtuvėlės

kaledines dirbt 003aDėkojame Pasvalio bibliotekos lankytojams, kurie aplankė bibliotekos eglutę ir sukūrė jai žaisliukus bibliotekos kalėdinėse dirbtuvėlėse. Jūs pripildėte mūsų biblioteką artėjančių Kalėdų nuotaika!

Skaityti daugiau...