Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

2019 m. renginiai

Seminaras „Žaidimai bibliotekoje“

interaktyvios gr

2019 m. lapkričio 27 d. bibliotekoje vyko projekto „Atradimai - tau po kojomis“ patirties keitimosi seminaras bibliotekininkams ir ikimokyklinio ugdymo specialistams „ŽAIDIMAI BIBLIOTEKOJE“. Sveikinimo žodį tarė bibliotekos direktorė Danguolė Abazoriuvienė.
Pranešimus skaitė:
„Žaidimų terapija: prasmingi žaidimai vaikams“ – Viktorija Grigorjeva, psichologė, šeimų konsultantė, pasakų dirbtuvių „Permainų vėjas“ įkūrėja.
„Vaikų ir jaunimo literatūros departamento edukacinės veiklos. Žaisloteka“ – Rūta Lazauskaitė, Lietuvos nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos Vaikų literatūros departamento Kultūrinės edukacijos skyriaus vadovė.

Skaityti daugiau...

Kalėdinių atvirukų dirbtuvėlės

001Kalėdinius atvirukus kūrė ir sveikinimus ant jų rašė Joniškėlio gimnazijos 3A klasės mokiniai ir jų mokytoja Roma Kanapeckienė, gruodžio 18 d. apsilankę Pasvalio Mariaus Katiliškio bibliotekos Vaikų erdvėje, kur vyko Kalėdinių atvirukų dirbtuvėlės. Vaikai taip pat užsuko į bibliotekos 4 aukštą ir sudalyvavo bibliotekininkų parengtoje edukacijoje „Vaikams apie profesijas“, smagiai leido laiką Žaislotekoje bei Kūrybos ir edukacijų erdvėje.

Skaityti daugiau...

Pažink biblioteką iš naujo!

virselPats smalsiausias ir žingeidžiausias skaitytojas bibliotekoje - pirmus žingsnius knygų pasaulyje žengiantis pirmokas. Tad ir mažiausi ir vyresni vaikai keliauja į biblioteką susipažinti su atsinaujinusia Vaikų erdve, Šeimos kambariu ir Žaisloteka bei modernia Kūrybos ir edukacijų erdve. Pažintinėje ekskursijoje „Pažink biblioteką iš naujo“ vaikučiai suranda atsakymus į įvairiausius klausimus: kiek bibliotekai metų? Kieno vardu pavadinta? Kodėl žmonės eina į biblioteką? Ką jie čia randa? Kas yra skaitytojo bilietas? Ką veikia bibliotekininkas? Kur ir kokios erdvės yra? Ką jose galima veikti?... . Vaikai linksmai leidžia laiką Žaislotekoje, Kūrybos ir edukacijos erdvėje – čia esantys įvairūs konstruktoriai, lavinamieji, interaktyvieji stalo žaidimai, dėlionės, ypač domina vaikus. Mokiniai dalyvauja eiliuotų mįslių minimo viktorinoje.

Skaityti daugiau...