Vaikų gynimo diena

DSC 2622Birželio 1 d. popietę Pasvalio Mariaus Katiliškio viešoji biblioteka kvietė linksmai pasitikti vasarą ir atšvęsti Vaikų gynimo dieną. Nuostabiame gamtos kampelyje, prie poeto Bernardo Brazdžionio paminklo, Lėvens ir Svalios santakoje šurmuliavo mokiniai ir kiti žiūrovai. Šventės vedėjai – bibliotekos bičiulė Viltė Rimkutė (Burtininkas) ir bibliotekininkė Lijana Markevičienė pasidžiaugė, kad pagaliau sulaukėme tos dienos, kai galime susieiti, pasilabinti, vieni į kitus pasižiūrėti. O kokia gi šventė be dovanų! Lijo dovanų lietus dailyraščio konkurso „O rašto tas grožis!“ nugalėtojams. Pirmoje šventės dalyje buvo apdovanoti dailyraščio konkurso, kuris vyko kovo mėnesį, nugalėtojai. Mokiniai susirinko iš įvairių Pasvalio miesto ir rajono mokyklų. Pasvalio miesto ir rajono 2–4 klasių mokinių dailyraščio konkursas „O rašto tas grožis!“ organizuojamas kiekvienais metais. Jį suorganizuoti bibliotekai padeda Pasvalio rajono švietimo pagalbos tarnyba. Padėkojome dailyraščio darbų vertinimo komisijai, pakalbinome bibliotekos šeimininkę Danguolę Abazoriuvienę. Direktorė žaismingai atsakinėjo į Burtininko klausimus. Šventės metu dainavo Pasvalio muzikos mokyklos mergaičių choras „Svalija“ (Vadovė Rasa Andžiuvienė), o visus kartu pašokti, pagal šių metų Lietuvos Eurovizijos dainą pakvietė charizmatiškoji šokių studijos „Aistra šokiui“ vadovė Agnė Motuzienė.

 Nors dovanas ir išdalinome, šventė dar nesibaigė – žiūrovų laukė susitikimas su įdomiu ir talentingu dainininku ir keliautoju Žygimantu Barysu, kurį antroje renginio dalyje pasitiko ir kalbino Pasvalio Atviro jaunimo centro vyriausioji specialistė (soc. pedagogė) Akvilė Angelienė.

Pasvalio AJC pakvietė žymų Lietuvos veidą Žygimantą Barysą, dar kitaip vadinamas „Žygiu“. Lietuvos pop muzikos dainininkas, žurnalistas, redaktorius, televizijos laidos vedėjas bei kelionių organizatorius. Kelią į popmuzikos pasaulį pradėjo 2002 m. – tada jis dalyvavo „Fizz Superstar“ konkurse, įveikęs kelis atrankos etapus, į finalinį etapą nepateko. Lietuviškos muzikos padangėje debiutavo 2002 m. su vizitine kortele tapusiu kūriniu „Tu – mano džiaugsmas“. Paskutinis projektas kuriame jis dalyvavo buvo „X Faktorius“.

Ž. Barysas su TV3 kūrybine laidos „Sveiki atvykę“ (kuri startuos jau šį šeštadienį) komanda keliaus po Lietuvą, ieškos įdomesnių vietų, kurias parodys projekto žiūrovams. „Tyrinėsime viską: įdomius ar net keistus objektus, ieškosime vietų, kur galima pavalgyti ar pasidaryti gražiausią asmenukę. Būsime tarsi virtualūs kelionių gidai, padedantys lietuviams geriau pažinti savo kraštą ir, žinoma, pailsėti“, pasakoja laidos vedėjas. Pasvalyje Žygimantas sakė esantis pirmą kartą, tad mielai organizuotų filmavimą ir pas mus.

Renginio lankytojai galėjo išgirsti naudingos informacijos apie keliones, patarimų, ką daryti ir ko geriau nedaryti skrendant į vieną ar kitą šalį. Norintiems keliauti, Žygimantas sakė mielai padėsiantis suorganizuoti tiek pavienę kelionę, tiek visai komandai.

Apžiūrėjęs naujai renovuotas Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos erdves, svečias liko maloniai nustebintas ir džiaugėsi, kad turėjo galimybę čia apsilankyti.

 Atsisveikinome visiems palinkėję saulėtos, svajingos, linksmos, įkvepiančios ir romantiškos vasaros!!!

Nuotraukos:

proflady.rufashion101.ru