Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

2022 m. renginiai

Rugsėjo 1-osios fotosesija

0001fotoVisus vaikučius, mokslo ir žinių dieną, atėjusius į Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos Vaikų erdvę, kvietėme nusifotografuoti su lėlių teatro "Kaukutis" personažais – Raudonkepuraite, Močiute ir piktuoju Vilku, spektaklio „Skudurinukai“ veikėjais, trimis paršiukais ir dviem ožiukais.

Skaityti daugiau...

Edukacija „Bitė ir aš“ Pušaloto bibliotekoje

bitee 002Bibliotekos mobili komanda su edukaciniais užsiėmimais lankėsi Pušaloto kaimo bibliotekoje, pakviesti bibliotekininkės Veros Mašalienės. Atostogaujantys vaikai dalyvavo edukacinėje programoje „Bitė ir aš“, kurią vedė viešosios bibliotekos darbuotojos Lijana Markevičienė ir Rita Baltrukienė.
Edukacija „Bitė ir aš“ – tai gamtos pažinimo skaitiniai vaikams, kur ne tik mokomės apie ekologiją ir pagarbą gamtai, bet ir įsiklausome, uodžiame, liečiame, kuriame.
Edukacijoje vaikai skaito istoriją apie mergaitės ir bitės draugystę, sužino apie bičių gyvenimą, mokosi pažinti augalus iš žiedų ir sėklyčių, sėja, kad bitutės turėtų iš kur nešti nektarą, ir gauna dovaną – vazonėlį su savo pasėtomis sėklytėmis, kad patys galėtų jas sudaiginti.

Skaityti daugiau...

Susitikimas su Gintaru Kalteniu

gintarasLiepos 6-osios išvakarės bibliotekoje praėjo smagiai ir turiningai! Vyko interaktyvios, edukacinės knygos vaikams ir ne tik „Alšis iš Alšėnų“ pristatymas.
Susitikome su Gintaru Kalteniu – rašytoju ir raiteliu, su šunimi Alšiu dalyvavusiu tarptautinėse ekspedicijose žirgais žemaitukais. Gintautu Babravičiumi – tarptautinių ekspedicijų vadovu, „Klajūnų klubo“ prezidentu, Roko maršų organizatoriumi. Ir susitikimą moderavusia Rasele Kalteniene.
Atvyko lankytojais iš Kiemėnų vaikų dienos užimtumo centro su Violeta Atkočiūniene, Pasvalio parapijos centro su Viktorija Skvireckiene ir Daujėnų parapijos centro su Inga Janiseliene bei
Gabija Ginaityte. Susitikimą moderavo vyriausioji bibliotekininkė Lijana Markevičienė.

Skaityti daugiau...