Bibliotekoje – šešėlių teatras!

seseliuLiepos 11-ąją atostogaujantys vaikučiai susibūrė bibliotekoje sužinoti šešėlių teatro paslapčių: susipažino su šio žanro teatro atsiradimo istorija,žiūrėjo filmukus ir mokėsi, kaip pasigaminti šešėlių teatrą namuose.
Kiekvienas dalyvis išsikirpo savo lėlytę-personažą.

Pasigaminę šešėlių lėlytes,pasiskirstę į dvi grupes „Linksmučius“ ir „Penketuką“ bei pasidalinę vaidmenimis, edukacijos dalyviai su mamytėmis (režisierėmis) parodė savaip interpretuotas pasakas „Ropę“ ir „Tris paršelius“. Mamytės skaitė, o vaikai vaidino.

Šešėlių teatrui įrengti prireikė nedidelės kartoninės dėžės, ekranui ir pasakų veikėjų figūroms nupiešti – balto popieriaus. Prie iškirptų siluetų lipnia juostele vaikai priklijavo laikiklius – plonus pagaliukus. Kad kristų šešėlis, reikalingas šviesos šaltinis. Tam panaudojome stalines lempas. Ši teatrinė veikla žadina vaikų emocijas, skatina kurti, improvizuoti, lavina vaizduotę ir fantaziją. Išskirtinis šio lėlių teatro bruožas – galimybė pajusti silueto liniją, suvokti, kas yra šešėlis, koks jo judėjimo įspūdis.
Edukaciją vedė bibliotekos lėlių teatro studijos „Kaukutis“ režisierė Birutė Ladygienė, jai talkino bibliotekos vaikų erdvės darbuotojos Dalia ir Rasa.

Nuotraukos:

proflady.rufashion101.ru