Keliaujantis pojūčių kambarys

pojuciu erdvėKeliaujantis pojūčių kambarys su inovatyvia sensorine įranga Pasvalio M. Katiliškio viešojoje bibliotekoje buvo įrengtas bendradarbiaujant su Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešąja biblioteka. Naudojama įnovatyvi sensorinė įranga stimuliuojanti audiovizualinius jutimus. Raminančią, atpalaiduojančią ir edukacinę aplinką sukuria planšetėje esantys ir demonstruojami garsai, spalvos.
Pojūčių erdvės lankytojams bibliotekos darbuotojai veda sensorinius užsiėmimus: rengia lietuviškos animacijos filmukų peržiūras, o po peržiūrų kviečia išreikšti savo mintis ir emocijas piešiant, grojant būgneliu, susikuriant sau tinkama apšvietimą.

 

Nuo vasario 8 iki kovo 5 d. „Pojučių erdvėje“ apsilankė apie 500 dalyvių iš lopšelių-darželių „Žilvitis“, „Liepaitė“, „Eglutė“ , VO „Gelbėkit vaikus“, Namišių ir Kiemėnų dienos centrų vaikai, Vaškų gimnazijos Tetirvinų skyriaus I grupės vaikai, „Vilties“ užimtumo centro lankytojai, Pasvalio vaikų dienos centras, Vaškų darželio vaikai, Svalios progimnazijos, Krinčino Antano Vienažindžio progimnazijos Pajiešmenių skyriaus mokiniai.

Nuotraukos:

proflady.rufashion101.ru