Edukaciją „Apie meškiukus“

meskiukaiKetvirtadienis bibliotekoje prasidėjo žaismingai! Pradinukai iš Ustukių skyriaus, dalyvaujantys stovykloje „Strazdaniukų vasara“, užsuko į edukaciją „Apie meškiukus“! (Juos palydėjo mokytoja Stanislava Leveikienė ir padėjėja bei bibliotekininkė Jovita Pleirienė). Kartu iš Ustukių atrepečkojo ir meškinas milžinas!
Vyriausioji metodininkė Rita Baltrukienė papasakojo, kad žaislai pasaulyje atsirado labai, labai seniai... Kai tik gimė pirmieji vaikai. Juk jiems reikėjo ką nors veikti, kol tėvai dirba ir medžioja! Žaislus tada gamino iš medžių, lapų, molio, kaulų... Rita papasakojo ir parodė, kaip per amžius žaislai keitėsi. O meškiukai atsirado prieš 120 metų. Po vieną šiandien atsinešė visi vaikai! Meškutį turbūt kiekvienas turime namuose...
Pirmąjį meškiuką sukūrė vokietė Margareta Štaif. Vaikystėje susirgusi, ji visą gyvenimą praleido vežimėlyje. Bet buvo puiki siuvėja ir vadovavo žaislų fabrikui.
Iš pradžių sukūrė meškučio galvos formos adatinę, kad būtų smagiau siūti. Visiems labai patiko, tad sukūrė žaisliuką ir vaikams! Jį gamino iš natūralios moheros vilnos. Turėjo ilgas letenas, stiklines akytes ir odinius pirštelius.


Netoli Ulmo miesto šis fabrikas yra ir šiandien. Tose vietovėse rengiamas net meškinų paradas!
O meškiukai labai išpopuliarėjo. Įsikūrė kiekvieno mūsų namuose, atsirado ant patalynių, pižamų, vitaminų... Skaitome Mikės Pūkuotuko istorijas, pasvaliečio Vytės Nemunėlio Meškiuko Rudnosiuko nuotykius.
O kokie yra tikri meškinai? Australijos koalos, Kinijos pandos, Antarktidos Baltieji lokiai (kurie iš tiesų yra juodi ir turi permatomą kailiuką!) bei daug kitų. Tiesa, nuo Pasvalio jie gyvena labai toli...
Kad besiklausydami istorijų nesutingtų kaip meškinai, vaikai skaitė eilėraštį apie lokiukus ir pajudėjo! Be to, namo negrįžo tuščiomis - pasigamino sau po meškutį!

proflady.rufashion101.ru