Dešimtoji Žemės dienos paroda bibliotekoje

27Kovo 19 dieną viešosios bibliotekos parodų salėje po ilgo remonto vėl atidaryta nauja pavasariu dvelkianti fotografijų paroda „Aš – mažasis Žemės žmogus“. Joje – pristatytos konkursui I–IV klasių mokinių nuotraukos iš įvairių rajono mokyklų: Joniškėlio, Pušaloto, Valakėlių, Saločių, Narteikių, Pumpėnų, Tetirvinų, Pasvalio. Parodoje eksponuojamos 43 vaikų atsiųstos fotografijos su gamtos vaizdais. Kai kurios fotografijos pažymėtos spalvingais lipdukais. Tai – prizais įvertinti darbai. Juos rinko parodos organizatoriai, rėmėjai ir profesionalūs fotografai.

Prizininkai apdovanoti kovo 19 d. per parodos atidarymą, kuriame koncertavo mergaičių ansamblis iš Pumpėnų ir katučių apdovanotiesiems negailėjo susirinkę mokiniai ir jų mokytojai.

„Šiemet paroda pažymi dešimties metų jubiliejų,“ pasidžiaugė Vaikų literatūros skyriaus vedėja Rita Baltrukienė. Atidaryme ji pasidalijo keliais įdomiais faktais apie parodą: „Kaip matote, vaikams ir jų šeimos nariams labiausiai patinka fotografuoti naminius ir laukinius gyvūnus, šiek tiek mažiau – augalus, gamtos peizažus ir kitus reiškinius. Daugiausiai fotografijų su katinais – jų parodoje net penki, dar yra trys drugeliai, trys gulbės, trys varlės ir trys gandrai, sraigė, žaltys, voverytė, pelėdžiukas, ežiukas, gaidelis su vištyte, vieniša antytė ir visas ančių pulkas. Iš augalų pamatysite dobiliuką, kriaušę ir žibuoklių kupstelį, blindę, lelijas ir dvi nuotraukas su rudens lapais. Mėgstamas ir vanduo – nufotografuoti du šaltiniai ir dvi upės, trys nuotraukos su šerkšnota žiema ir trys – su voratinkliais. Yra keturi vakaro peizažai ir netgi vienas kareivis, o gal medžiotojas?“

Fotografų vadovaujama komisija išrinko šešis parodos prizininkus. Tarp 1–2 klasių mokinių pirmą vietą užėmė Edvinas Nakvosas iš Vaškų vidurinės m-los, antrą – Skaiva Gudauskytė iš Pasvalio „Lėvens“ pagrindinės m-los, trečią – Elzė Vitartaitė iš „Svalios“ pagrindinės m-los. Tarp 3-4 klasių mokinių prizines vietas užėmė Joniškėlio G. Petkevičaitės-Bitės gimnazijos atstovai: pirma vieta skirta Evaldui Baranauskui, antra – Dominykai Budrytei, trečia – Augustinai Garbštaitei. Prizininkus pasveikinusi pasvalietė fotografė Aida Dulkienė linkėjo vaikams daugiau fotografuoti patiems ir atsiųsti konkursui ne po vieną, o po dešimt įdomių fotografijų, kad komisija turėtų didesnį pasirinkimą. „Svarbiausia, nebijokite į fotografuojamą daiktą pažvelgti atidžiau – arčiau prieti, prireikus ir pritūpti“, kalbėjo vaikams fotografė.

Atskirus simpatijų prizus fotografijų autoriams įsteigė parodos organizatoriai ir rėmėjai. Irmantę Beronaitę iš Saločių apdovanojo Švietimo pagalbos tarnybos Suaugusiųjų švietimo skyrius, o Nojui Briedžiui iš Mikoliškio ir Aidui Šatui iš Saločių bibliotekos prizus įteikė bibliotekos direktorė Danguolė Abazoriuvienė. Kasparas Klungis iš Saločių buvo apdovanotas kanceliarinių prekių parduotuvės „Lizėja“ prizu, Fausta Mikalajūnaitė ir Lukas Misiūnas iš Mikoliškio bei Džiugas Zizas iš Pasvalio „Lėvens“ pagrindinės mokyklos buvo apdovanoti Bronės Strelčiūnienės įmonės prizais. Mantas Čepinskas iš Joniškėlio G. Petkevičaitės-Bitės gimnazijos už savo fotografiją buvo apdovanotas viešosios bibliotekos darbuotojos Jūratės Genytės įsteigtu prizu.

Sveikiname nugalėtojus, dėkojame visiems dalyviams ir kviečiame aplankyti parodą!

Įspūdžiai iš parodos atidarymo - galerijoje:

proflady.rufashion101.ru