Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

knygos Naujos knygos knygos  

Gaudyk naujieną

gaudyk naujiena

VELYKOS JAU ARTĖJA, PASITIKIME JAS KŪRYBINGAI!

VELYKU SKELBIMAS

Siūlome skaityti

knyga

  • Tomas Dirgėla „Valerijonas ir Jonas gelbėja pasaulį“                                                                                                Tomas Dirgėla „Valerijonas ir Jonas gelbėja pasaulį“. TOMAS DIRGĖLA – populiariausias lietuvių vaikų rašytojas, kurio knygos leidžiamos pakartotinai ir verčiamos į užsienio kalbas, o vaikai tiesiog eina iš proto dėl jo detektyvinės serijos „Domas ir Tomas"! Rašytoją vaikai atpažįsta net gatvėje ir būtinai pasidomi būsimomis knygomis ar paprašo bendros nuotraukos. Skaityti daugiau
  • 1

Siūlyk knygą

Perskaitei labai įdomią ir gerą knygą, kuri paliko neišdildomą įspūdį? Nekantrauji pasidalinti mintimis apie tai su savo draugais, bendraklasiais, o gal su tėveliais ir mokytojais? Pasiūlyk šią knygą mūsų svetainės lankytojams! Parašyk apie ją taip, kad visi norėtų perskaityti. Gal tai bus tik keletas eilučių ar vienas sakinys su šauktuku, o gal puikus nedidelis aprašymas... Nesvarbu kiek teksto ir minčių sudėsi į pagiriamąjį žodį mėgstamai knygai, svarbu pasidalinti skaitymo džiaugsmu su kitais ir pratęsti knygos kelionę į kitas rankas. Be to, bus smagu susirasti bendraminčių, kurie galbūt tau pasiūlys kitą gerą knygą mūsų svetainėje. Rašyk vaikai@psvb.lt

Apsilankyk

   Apsilankyk

Bibliotekos Vaikų erdvėje (III a.) eksponuojama Dainiaus Vareikos fotografijų paroda „Turtingas ruduo“.

Kviečiame apsilankyti!

DSC 3904 400 x 266

DSC 3894 400 x 266

 

Sveikiname

2023 metų gimtadieniai!

1923 m. sausio 7 d. gimė rašytojas, pedagogas, trumpojo eilėraščio meistras Anzelmas Matutis (tikr. Matulevičius). Vaikams išleido per 30 eiliuotų knygų. Mirė 1985 m. rugsėjo 21 d.
1913 m. sausio 17 d. gimė prozininkas, 1935 m. Lietuvos Raudonojo Kryžiaus premijos laimėtojas Vytautas Tamulaitis. 1944 m. pasitraukė iš Lietuvos, nuo 1948 m. gyveno Kanadoje.

1933 m. sausio 26 d. gimė vienas žymiausių lietuvių vaikų poetų Martynas Vainilaitis. Dirbo Moksleivio, Genio, Žvaigždutės redakcijose, išleido daugiau kaip 30 eilėraščių, eiliuotų pasakų ir poemų knygų.

1943 m. vasario 4 d. gimė poetas, dramaturgas, vertėjas, publicistas, daugelio premijų laureatas Sigitas Geda. Vaikams išleido pjesių rinkinį Dainuojantis ir šokantis mergaitės vieversėlis (1981), pasaką Pelytė Sidabrytė (2004) ir 12 eilėraščių knygų. 1953 m. kovo 3 d. gimė rašytojas Juozas Erlickas, rašantis poezijos, prozos ir dramos kūrinius.

1923 m. liepos 1 d. gimė poetas, vertėjas Kostas Kubilinskas. 1973 m. rugsėjo 19 d. gimė dailininkė, knygų iliustruoja ir paveikslėlių knygų kūrėja, IBBY Lietuvos skyriaus narė Ieva Babilaitė.

1973 m. spalio 3 d. gimė dailininkė, knygų iliustruotoja ir rašytoja, IBBY Lietuvos skyriaus narė Lina Žutautė. 2010 m. debiutavo autorine knyga Kakė Makė ir Netvarkos nykštukas. Paveikslėlių knygos su Kake Make labai išpopuliarėjo.

1953 m. spalio 28 d. gimė pedagogė, rašytoja, IBBY Lietuvos skyriaus narė Vilė Vėl (tikr. Vilija Dailidienė).

 

Tai įdomu

Įdomūs faktai apie knygas ir skaitymą

Atsargiai – vagys! Labiausiai vagiama knyga iš bibliotekų yra Gineso rekordų knyga!

Rekordų knyga. Gineso rekordų knyga yra pavadinta alaus įmonės savininko Arthur Guinness (1725–1803) vardu. 1954 metais išleista knyga greitai pradingo iš alaus barų, o viešam pardavimui ji pirmą kartą išleista 1955 metais.

Balandžio 23-oji. Tarptautinė knygos ir autorinių teisių diena švenčiama nuo 1995 –ųjų metų balandžio 23 dieną. Ši diena buvo pasirinkta, nes tai yra garsių rašytojų – Migelio de Servanteso ir Viljamo Šekspyro mirimo diena.

Rašomoji mašinėlė. Pirmoji knyga, kuri buvo išleista tekstus parašius nebe ranka, o rašomąja mašinėle, yra Marko Tveno „Tomo Sojerio nuotykiai“. Pirmą kartą knyga išleista 1876 metais.

Biblioteka – rekordininkė. Seniausia įkurta ir vis dar veikianti biblioteka yra Vatikano apaštalinė biblioteka. Jos pradininku laikomas penkioliktojo amžiaus viduryje valdęs popiežius Mikalojus V, kuris, beje, garsėjo kaip humanistas ir bibliofilas. Bibliotekos ištakos, manoma, siekia dar senesnius laikus.

J. K. Rowling knygą „Haris Poteris“ atmetė dvylika leidyklų, kol galiausiai išleisti sutiko „Bloomsbury“.

 Užuomarša. Ilgiausiai skaityta bibliotekoje išduota knyga yra Stephen Leacock „Sunshine Sketches of al Little Town“. Ji buvo surasta 1998 metais Kanadoje, o išduota… 1916 metais. Taigi, užmaršus skaitytojas ją „skaitė“ 82 metus.

Ech, nuobodu… Manoma, kad skaitytojas, pradėjęs skaityti naują knygą, vidutiniškai dėmesį praranda aštuonioliktame puslapyje.

Šaltinis: prieiga per internetą čia

Renginių akimirkos            renginiai

Kūryba

  • Piešiniai
  • Giedrės eilėraščiai
  • Hario eilėraščiai
  • Jokūbo eilėraščiai
  • Evos eilėraščiai

Keletas kūrybinių darbelių, kuriuos autoriai mums atsiuntė anksčiau, o piešiniai – iš paliktų bibliotekoje po parodų, padovanotų vaikų literatūros skyriui ar šiaip užsilikusių

Skaityti daugiau