Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Rytmetis „Visur gerai, bet namuose geriausia“

maza 368 x 200Jei pro Pasvalį tekėtų Pyvesa, o ne Svalia, man pėsčiom eit nereikėtų – aš nuplaukčiau valtele. Ir į miestą, ir į turgų, plaukčiau aš su valtele, jei pro Pasvalį tekėtų Pyvesa, o ne Svalia! Šitaip vaikams rašė garsus lietuvių poetas Bernardas Brazdžionis arba Vytė Nemunėlis, kuris pirmą klasę pradėjo lankyti ant Pyvesos kranto įsikūrusiuose Žadeikiuose – mokykloje, kur dabar veikia Žadeikių Bernardo Brazdžionio edukacinis centras.

Pasvalio krašto vaikus praleisti rytmetį poeto buvusios mokyklėlės kieme birželio 5 d. sukvietė jo sukurtos populiarios poemos vaikams „Meškiukas Rudnosiukas“ personažai.

Atvykusius renginio dalyvius svetingai pasitiko mama Rudnosienė (Pasvalio „Klėties“ teatro aktorė Birutė Ladygienė). Visi kiti poemos veikėjai atgijo spektaklio apie Meškiuką Rudnosiuką premjeroje, kurią surengė Pasvalio kultūros centro jaunimo teatras „Drãma“ , vadovaujamas Astos Simonaitės.

Po spektaklio vaikai patys galėjo pasijusti aktoriais, dainininkais, poetais – jie buvo kviečiami prisistatyti scenoje. Susiskirstę komandomis pagal savo mokyklas, vaikai dainavo mokyklinius himnus, deklamavo eilėraščius. Renginyje apsilankiusi visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Rasa Rutkauskiene mokė vaikus apie saugų elgesį vasarą ir surengė smagią mankštą su linijiniais šokiais. Vaikų komandos varžėsi kas greitesni linksmojoje estafetėje, per kurią reikėjo sudėlioti Rudnosiuko portretą, o vėliau pasiėmę meškerę žvejojo Vytės Nemunėlio laimės šulinyje – prizai kibo visoms komandoms. Renginys užsibaigė Bičiulystės pikniku su Rudnosiuko pyragu ir medumi. Veikė atviras mikrofonas, prie kurio kiekvienas galėjo išsakyti palinkėjimą – tarti nuoširdų žodį, o gal eilėraščio posmą, o gal ir dainą. Su tokia gaida užsibaigė rytmetis „Visur gerai, bet namuose geriausia“ Bernardo Brazdžionio edukaciniame centre, kurį organizavo Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos Vaikų erdvės bibliotekininkės ir bibliotekos partneris – Pasvalio rajono savivaldybės Švietimo pagalbos tarnyba. Dalyvavo vaikai iš Pasvalio Svalios progimnazijos, Lėvens pagrindinės mokyklos ir Ustukių pagrindinio ugdymo skyriaus, Pasvalio specialiosios mokyklos, lopšelio-darželio „Eglutė“.

Nuotraukos: