Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Svečiuose pasaulinio garso knygų vaikams kūrėjas KĘSTUTIS KASPARAVIČIUS

kasparaviciusRugsėjo 24-oji Pasvalio M. Katiliškio viešojoje bibliotekoje buvo ypatinga diena, nes svečiavosi pasaulinio garso knygų vaikams kūrėjas, dailininkas, knygų iliustruotojas KĘSTUTIS KASPARAVIČIUS. Rašytojo knygos leidžiamos įvairiose Europos, Azijos, Šiaurės ir Pietų Amerikos šalyse ir išverstos net į 27 pasaulio kalbas. Kęstutis Kasparavičius iliustravo apie 60 kitų autorių knygų, pats parašė ir iliustravo 17 knygų vaikams. Gimtinėje autorius yra gavęs visus galimus didžiausius apdovanojimus, skiriamus už vaikų literatūrą, yra vertinamas kritikų ir mylimas skaitytojų.

Šiais metais Lietuva tapo 2019 metų Tarptautinės vaikų knygos dienos rėmėju. O mūsų svečias Kęstutis Kasparavičius sukūrė kreipimąsi ir plakatą pasaulio vaikams!

Toks talentingas, tačiau be galo paprastas ir linksmas svečias pasakojo susirinkusiems apie tai, kaip ėmė piešti, kaip gimė pirmosios knygos. Buvo įdomu sužinoti, kad žinomas rašytojas ir vaikų literatūros iliustruotojas mokėsi muzikos ir choro dirigavimo, po to įstojo į dailės akademiją mokytis dizaino. Menininkas niekuomet negalvojo, kad taps vaikų rašytoju. Pats rašo istorijas vaikams tik truputį daugiau nei dešimt metų.

Į biblioteką susirinkęs gausus būrys pradinukų linksmai laiką leido klausydamiesi šmaikščių rašytojo pasakojimų, apžiūrinėdami busimų knygelių eskizus, vartydami rašytojo K. Kasparavičiaus knygas įvairiomis pasaulio kalbomis. Vaikai sužinojo iliustracijų kūrimo procesą, kaip gimsta spalvingi ir nuotaikingi vaikiškų knygų personažai.
Svečias pademonstravo savo teptukus: didįjį teptuką iš voverės uodegos, skirtą liejimui, pagrindinį, kuriuo piešiamos detalės, ir mažiausiąjį – sabalo kailio, pasak rašytojo, naudojamą „herojų gyvybės įkvėpimui“.
K. Kasparavičius pradžiugino vaikus, prasitaręs, jog nauja knyga apie Kalėdas jau pakeliui.
Smalsūs ir aktyvūs „Svalios“, „Lėvens“, Vaškų bei Valakėlių mokyklų vaikai atidžiai klausėsi pasakojimo ir uždavė gerbiamam svečiui daugybę klausimų.

Nuotraukos: