Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Mažieji pasvaliečiai sveikina savo miestą su gimtadieniu

DSC09057Gruodžio 5-tąją su gražiausiais vaikų sveikinimais pradėjome švęsti miesto gimtadienį! Pereitais metais Pasvalys iš vaikų sulaukė 206 sveikinimo atvirukų. Kaip manote, kiek atvirukų Pasvalys gavo šiemet? 280! Iš Vaškų, Pasvalio, Joniškėlio, Tetirvinų, Saločių, Gulbinėnų, Pajiešmenių,

Krinčino. Vartėme, dėliojome, grožėjomis spalvomis, gerais žodžiais savo miestui ir pažįstamais vaizdais. Vaikų atvirukuose – ir Pasvalio bažnyčia, ir Vytauto aikštė, fontanas, gėlės ir balionai, miesto medžiai ir namai, ir paminklas prie upių santakos, vandens bokštas su trispalve. Mažieji pasvaliečiai pastebi, kad gimtasis miestas gražus visais metų laikais, kad tai žalias miestas, jame daug medžių ir gėlynų. Labai daug prisipažinimų meilėje: Myliu tave labai! Tu man pats brangiausias ir gražiausias miestas pasaulyje. Ir tam nereikia labai svarbių ar ypatingų priežasčių. Aš tave labai myliu nes čia ėjau į darželį – sako Kamilė. Gyvenu Ustukiuos, o į Pasvalį patinka važiuoti – rašo Viltė.

Visi atvirukai pilni gražiausių linkėjimų: daug žmonių, tame tarpe ir turistų, laimės, džiaugsmo, gražėti ir augti, didėti, būti saugiam ir be avarijų. Labai daug kas linki sveikatos, ir pačiam miestui ir pasvaliečiams: „Sveikatos jūsų žmonėms. Nesirkit, jūs miesto žmonės“ – rašo Agnė. Linki smagiai praleisti gimtadienį, kad šventė būtų įsimintiniausia šventė pasaulyje, kad gimtadienis būtų pats įdomiausias. Kad būtum stiprus kaip mūsų ąžuolas – linki Ugnė; tegul teka visos upės pro tave – rašo Austėja, o Dinara savo sveikinime miestui ir visiems gyventojams linki nenustoti tikėti svajonių išsipildymu.

Pasvalio gimtadienis labi netoli nuo kitos vaikų mėgstamos šventės – šventų Kalėdų ir Naujųjų metų. Todėl atvirukuose galima užtikti ir naujametinius sveikinimus, pavyzdžiui: Sveikinu su ateinančiais Naujaisiais, Pasvalyje tai šventė Naujieji metai ir gimtadienis – sako Kajus. O Augustas skiria Pasvaliui pasimatymą: susitiksim prie Kalėdų eglutės! 520-asis gimtadienis jau gana solidus, svarbus gimtadienis. Toks didelis metų skaičius kaip ir įpareigoja linkėti Pasvaliui dar ilgesnių gyvavimo metų: būk iki pasaulio pabaigos; būk dar 1000 metų. Ugnė linki gimtajam miestui turėti labai ilgą istoriją, o Miglutė – kad Pasvalio niekas ir niekada neužmirštų.

O apdovanojo biblioteka štai tuos atvirukų autorius:
Keviną-Egidijų Šeškevičių, Pasvalio Svalios progimnazija antroką;
Jorintą Sargevičių, 6 m. Pasvalio lopšelio-darželio „Eglutė“ priešmokyklinuką;
Ugnę Baniulytę, Pasvalio Svalios progimnazijos Tetirvinų skyriaus trečiokę;
Savo prizą įsteigė ir bibliotekos jaunimo erdvė „Mono arba Stereo“ – jis skirtas Viltei Orlaitei iš Pasvalio lopšelio-darželio „Eglutė“.
O visiems dalyviams saldumynus dovanojo Švietimo pagalbos tarnyba.

Gimtadienio akimirkos - nuotraukų galerijoje: