Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Skaitytojų pasvaliečių viešnagė Panevėžyje

P9240003Šią vasarą Panevėžio G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros centras pakvietė jaunuosius regiono bibliotekų skaitytojus dalyvauti projekto „Vasara su knyga kitaip“ skaitymo skatinimo konkurse „Skaitome kraštiečių vaikų rašytojų knygas“. Konkursas buvo skirtas etnografinių regionų metams ir vyko birželio – rugpjūčio mėnesiais. Vaikai skaitė regiono rašytojų knygas pagal pateiktą sąrašą, dalyvavo viktorinose. Rugpjūčio 20 dieną projekto organizatoriai lankėsi Vaikų literatūros skyriuje, filmavo konkurso dalyvius, klausinėjo juos apie skaitymą ir pomėgius.

Tie konkurso ir viktorinų dalyviai, kurie geriausiai pasirodė, gavo puikią išvyką į baigiamąjį renginį Panevėžyje. Konkurso nugalėtojai ir aktyviausi dalyviai iš Pasvalio ir Pušaloto Eglė Petrauskaitė, Gintaras Ubavičius, Gabrielė Valuntaitė, Luka Gaidžiūnaitė Panevėžio apskrities VB Vaikų ir jaunimo literatūros centre rugsėjo 24 dieną stebėjo projekto vasaros užsiėmimų dalyvių pasirodymus, žiūrėjo sukurtą filmuką apie projekto veiklas ir savo pačių mintis apie skaitymą. Geriausi projekto veiklų dalyviai gavo apdovanojimus ir susitiko su „Krakatukų mama“ – rašytoja Renata Šerelyte.

Na o kad visiems būtų smagiau, šventėje dalyvavo linksma, smalsi Bitutė. Po pertraukėlės renginio dalyviai sugužėjo į Panevėžio teatrą „Menas“, kur žiūrėjo spektaklį „Karalaitė ant žirnio ir kitos pasakos“. Dėkojame panevėžiečiams už kvietimą bendradarbiauti ir puikią dovaną mūsų aktyviausiems skaitytojams.

Įspūdžius iš renginio žiūrėkite čia: