Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Edukaciniai užsiėmimai Saločiuose

roko helovynasSpalio 15 dieną bibliotekos Informacijos ir mokymo skyriaus bei Vaikų literatūros skyriaus darbuotojos, vedančios edukacinius užsiėmimus su informacinėmis technologijomis, lankėsi Saločių Antano Poškos pagrindinėje mokykloje ir Pušaloto bibliotekoje. Turėjome net du edukacinius užsiėmimus „Skaityk, piešk, fotografuok išmaniai“, vienas buvo skirtas pradinių klasių vaikams, kitas – vyresniesiems.

Abi dalyvių grupės susipažino su elektroninėmis knygomis, įrenginiais šioms knygoms skaityti, išbandė skaityklių privalumus, trūkumus, susipažino su elektroninių knygų atsisiuntimo, įsigijimo galimybėmis. Su planšetėmis abi grupės gilinosi į piešimo ir fotografavimo veiklas. Jaunesnieji vaikai labiau buvo linkę į piešimą, o vyresnieji piešinius derino su fotografijomis, darė smagius koliažus. Ir šį kartą neapsieita be aktualijų – artėjančio Helovino.

Darbuose iš tolo švietė moliūgų galvos tuščiomis akiduobėmis ir dantyta burna, viena jų patupdyta tamsiame „roko“ miške. Savo vietą kūrybiniame darbelyje rado ir pusiau išgertas kavos puodelis, paliktas ant stalo – išėjo originalus atvirukas su palinkėjimu „Skalios kavos “. Užsiėmimai praėjo linksmai ir kūrybingai.

Užsiėmimo akimirkos - nuotraukų galerijoje: