Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Atvirukas miestui

PC040041Mano miestas viską turi
Miesto herbe jautis žiūri
Parkas, upės, tiltai trys
Štai koks mūsų Pasvalys –                                                          rašo savo sveikinime pasvalietė Melanija.
O sveikinimas skirtas Pasvalio miestui, kuriam gruodžio 5 dieną sueina 518 metų. Ir jau antri metai rajono ir miesto priešmokyklinių grupių vaikai ir mokyklų pradinukai sveikina savo gimtąjį miestą spalvinga atvirukų paroda, kurią organizuoja rajono Švietimo pagalbos tarnyba ir Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius. Parodos atidarymas įvyko gruodžio 4 dieną. Miesto gimtadienio proga Narteikių pradinukai parengė smagų dainingą ir eiliuotą sveikinimą, kalbas rėžė miesto mero pavaduotojas P. Balčiūnas, bibliotekos direktorė D. Abazoriuvienė.

Vaikų literatūros skyriaus vedėja R. Baltrukienė trumpai apžvelgė visus vaikų sveikinimus Pasvaliui, suskaičiavusi iš viso net 163 atvirukus ir įteikė nuo bibliotekininkų nedidelę dovanėlę vienam iš atvirukų autorių – Elingui Palioniui iš Daujėnų pagrindinės mokyklos. Jis savo sveikinime nepamiršo paminėti, jog vaikams būtina skaityti, kad išaugtų darbščiais, mylinčiais savo miestą piliečiais.
Po parodos atidarymo visi skubėjo apžiūrėti savo ir draugų atvirukų, skaityti sveikinimų ir fotografuotis.

Renginio nuotraukos – galerijoje: