Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Gerumo diena šiemet vyko septynioliktą kartą

dsc08702Saulėtą gegužės 9-ąją įvyko jau tradicija tapusi pavasarinė šventė – Gerumo diena. Tai įvairių įstaigų, organizacijų, bendrijų, dirbančių su neįgaliaisiais, pagyvenusiais, našlaičiais ar vaikais iš socialinės rizikos šeimų jungtinės rankdarbių parodos atidarymas bei jų veiklos pristatymas.

Šiemet tokia diena – jau septyniolikta. Iš Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos Gerumo diena šįkart persikėlė į Pasvalio specialiosios mokyklos salę. Be šios mokyklos šventėje dalyvavo Pasvalio lopšelis-darželis „Žilvitis“, Užimtumo centras „Viltis“, Grūžių vaikų globos namai, Pasvalio Svalios pagrindinė mokykla, Paslaugų ir užimtumo centras pagyvenusiems ir neįgaliesiems, pirmą kartą prisijungė Pasvalio rajono neįgaliųjų draugija.

Visi šventės dalyviai jungtinėje parodoje eksponavo spalvingus savo rankdarbius – mezginius, nėrinius, dekupažo, keramikos, bižuterijos, popieriaus plastikos darbelius, rištus kilimus. Salėje skambėjo atliekamos dainos, posmai mamai ir pavasariui, sukosi šokiai, visi galėjo pasiklausyti smagios kapelos muzikavimo ar vaikų grojimo dambreliais... Sveikinimo ir padėkos žodžius tarė Pasvalio bažnyčios dekanas, savivaldybės švietimo ir sporto skyriaus, specialiosios mokyklos, kitų dalyvaujančių institucijų atstovai.