Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Mano mylimas miestas – Pasvalys

miesrto gimt 2019Gražią šventinę gruodžio 6-ąją dieną Pasvalio Mariaus Katiliškio viešojoje bibliotekoje įvyko vaikų piešinių parodos atidarymas „Mano mylimas miestas – Pasvalys“, skirtas Pasvalio miesto 522 gimimo dienai. Šventę pradėjo jaunoji dainininkė iš Pasvalio muzikos mokyklos Andrėja Konstantinovaitė. Ji padainavo dainelę „Šarkelė Baltašonė“. Visus susirinkusiuosius pasveikino Pasvalio rajono savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas. Šiltus pasveikinimo žodžius tarė Pasvalio Šv. Jono Krikštytojo parapijos klebonas Henrikas Kalpokas. Jis pasidžiaugė, kad dažname vaikų piešinyje pavaizduota Pasvalio bažnyčia.


Bibliotekininkė Rasa Milerienė papasakojo, kad bibliotekoje eksponuojami 120 vaikų piešinių iš dešimties rajono mokyklų. Bibliotekos darbuotojams labai malonu, kad mažieji pasvaliečiai piešė atnaujintą biblioteką. Piešiniuose matyti ir kitos miesto erdvės, pastatai, parkai, miesto apylinkės, kurie vaikų akimis yra patys gražiausi, spalvingiausi ir mylimiausi. Visos piešinių konkurse dalyvavusios mokyklų klasės buvo apdovanotos padėkomis ir saldžiais prizais. Bibliotekos skyrių darbuotojai pasirinko labiausiai patikusius darbų autorius ir juos apdovanojo paskatinamaisiais prizais. Specialųjį prizą patikusio piešinio kūrėjui įteikė ir Suaugusiųjų švietimo skyrius.
Renginio pabaigoje jaunoji dainininkė Andrėja Konstantinovaitė padainavo daineles „Pasisupt ant debesų“ ir „Čikitą“. Visi buvo pakviesti apžiūrėti parodos ir pasidžiaugti spalvingais vaikų piešiniais.

Nuotraukos: