Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Bibliotekoje - veiklių mamų sambūris

PC120050Gruodžio 12 dieną bibliotekos salė ir Vaikų literatūros skyrius šurmuliavo nuo pasipuošusių mažylių ir elegantiškų mamyčių. Čia savo veiklą pristatė viešoji įstaiga „Veiklių mamų klubas“, kurios tikslas – vienyti ir skatinti būti aktyviomis, visuomeniškomis tas mamas, kurios namuose augina mažylius, taip pat padėti viena kitai, sprendžiant įsidarbinimo, verslo įkūrimo, kūrybinės veiklos, vaikų ugdymo ir auginimo problemas. Klubas plečia savo veiklą visose Lietuvos savivaldybėse ir vienu metu organizavo pristatymo renginius.

Kol šventiškai pasipuošę mamos bibliotekos salėje aptarinėjo savo reikalus, fotografavosi prie teminės sienelės, stebėjo koncertą ir vaišinosi arbata, mažyliai smagiai dūko Vaikų literatūros skyriuje su Klounu. Čia jie pūtė ir gainiojo balionus, statė namelius iš kaladėlių, žaidė su automobiliukais, spalvino paveikslėlius, o svarbiausia – skaitė ir klausėsi įvairių pasakėlių, kartu su Klounu suvaidino pasaką apie tris paršiukus, pasinaudoję pirštukinėmis lėlytėmis.
Čia pat skaitykloje „atsidarė“ ir mamų grožio salonas. Kol vaikai žaidė, mamos galėjo nemokamai pasigražinti ir pasidaryti šukuoseną. Kelios renginio valandos praėjo nepastebimai. Smagu, kad tokiam renginiui pasirinkta bibliotekos erdvė, juk mamos su mažais vaikučiais – mūsų būsimieji ir esami skaitytojai.

Renginio akimirkos – nuotraukų galerijoje: