Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Mūšis už sveiką gyvenseną

DSC03359Sausio 31 dieną Bibliotekos jaunimo erdvėje „Mono arba Stereo“ vyko tikras mūšis už blaivų ir sąmoningą gyvenimą. Jaunimui pirmąjį protmūšį apie svaigiųjų medžiagų poveikį žmogaus organizmui „Esu blaivus ir sąmoningas“ surengė Pasvalio Visuomenės sveikatos biuras kartu su Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos

darbuotojomis iš Jaunimo erdvės ir Vaikų literatūros skyriaus. Protmūšyje susirungė komandos iš Vaškų, Pasvalio, Ustukių ir Pajiešmenių.Protmūšį vedė Visuomenės sveikatos biuro Vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūros specialistė Simona Pyragytė, klausimus uždavinėjo „Mono arba Stereo“ erdvės koordinatorė vyresnioji bibliotekininkė Vaida Gabrienė, o atsakymams skirtą laiką sekė ir rezultatus skaičiavo protmūšio arbitrė - bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja Rita Baltrukienė.
Vaškų vidurinės mokyklos komanda „Turėk bėdą“ geriausiai atsakė į visus klausimus ir užėmė pirmąją vietą. Antrą vietą užėmė Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos komanda „Boružėlės“, trečią - Ustukių pagrindinio ugdymo skyriaus komanda „Voverytės“, o ketvirtą - Pajiešmenių pagrindinės mokyklos komanda „Sniego gniūžtė“.

Protmūšio akimirkos – nuotraukų galerijoje: