Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

„Vasaros nuotykis su biblioteka"

P6190017Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius pakvietė vaikus į vasariškus nuotykius su biblioteka – garsinius istorijų skaitymus viešosios bibliotekos erdvėse arba įvairiose Pasvalio vietose. Kad ir vaikų darželiuose, dienos užimtumo centruose, parkuose,

prie Svalios ar Lėvens upių ar senojo tilto. Juk skaitymui galima atrasti daug smagių vietelių.
Pirmieji vasaros skaitymų dalyviai – Pasvalio lopšelio-darželio „Liepaitė“ vaikai – jau suspėjo tris kartus sudalyvauti skaitymuose apie Meškos trobelę ir Baisiuosius Alano dantis. Skaitėme grupėse ir labai patogioje, naujoje darželio lauko klasėje. Ir dar vaikai atrado paslėptą bibliotekos lobių skrynelę bei piešė paveikslėlius apie tai, ką jie norėtų atrasti, atėję į biblioteką.
Na, o jeigu lauke ne koks oras? Tada skaitėme viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje, Vytės Nemunėlio skaityklėlėje arba Jaunimo erdvėje „Mono arba Stereo“. Pavyzdžiui, ištraukas iš Rebekos Unos knygos „Barbora ir pelkių senelis“ apie tai, kaip Ąžuolyne susitiko pirmokė Barbora ir Ąžuolyno gyventojų šakalėnų atstovas Pelkių senelis. Ištrauka taip patiko besiklausiusiems, kad keletas vaikų panoro knygą perskaityti visą. Taigi, garsiniai skaitymai užkrečia noru skaityti patiems ir atrasti skaitymo džiaugsmą.

Keletas Vasaros nuotykių su biblioteka akimirkų – nuotraukų galerijoje: