Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Pažink biblioteką iš naujo!

virselPats smalsiausias ir žingeidžiausias skaitytojas bibliotekoje - pirmus žingsnius knygų pasaulyje žengiantis pirmokas. Tad ir mažiausi ir vyresni vaikai keliauja į biblioteką susipažinti su atsinaujinusia Vaikų erdve, Šeimos kambariu ir Žaisloteka bei modernia Kūrybos ir edukacijų erdve. Pažintinėje ekskursijoje „Pažink biblioteką iš naujo“ vaikučiai suranda atsakymus į įvairiausius klausimus: kiek bibliotekai metų? Kieno vardu pavadinta? Kodėl žmonės eina į biblioteką? Ką jie čia randa? Kas yra skaitytojo bilietas? Ką veikia bibliotekininkas? Kur ir kokios erdvės yra? Ką jose galima veikti?... . Vaikai linksmai leidžia laiką Žaislotekoje, Kūrybos ir edukacijos erdvėje – čia esantys įvairūs konstruktoriai, lavinamieji, interaktyvieji stalo žaidimai, dėlionės, ypač domina vaikus. Mokiniai dalyvauja eiliuotų mįslių minimo viktorinoje.

Susipažįsta su išmaniaisiais robotais „Cozmo“, jų veikimo principais: atskirti žmogaus veidą, reaguoti į vaizdą, garsą, lietimą, gebėjimą savarankiškai judėti. Mokiniams daug džiaugsmo teikia Mini dronai, kuriuos valdo jie patys. Pakvietę vaikus į organizuojamus įvairiausius renginius, atsisveikiname iki sekančių pasimatymų, nes biblioteka – puikia vieta leisti laiką po pamokų, pažinti pasaulį, bendrauti.
Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos atsinaujinusiose ir naujose erdvėse apsilankė vaikai iš Pumpėnų gimnazijos, Vaškų gimnazijos, Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos, Pasvalio Svalios progimnazijos, Krinčino Antano Vienažindžio pagrindinės mokyklos, Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos, Riešuto mokyklos, Saločių Antano Poškos pagrindinės mokyklos ir mažieji bibliotekos svečiai iš Pasvalio lopšelių-darželių: Eglutė, Žilvitis ir Liepaitė.

Nuotraukos: