Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Keliaujantis pojūčių kambarys

pojuciu erdvėKeliaujantis pojūčių kambarys su inovatyvia sensorine įranga Pasvalio M. Katiliškio viešojoje bibliotekoje buvo įrengtas bendradarbiaujant su Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešąja biblioteka. Naudojama įnovatyvi sensorinė įranga stimuliuojanti audiovizualinius jutimus. Raminančią, atpalaiduojančią ir edukacinę aplinką sukuria planšetėje esantys ir demonstruojami garsai, spalvos.
Pojūčių erdvės lankytojams bibliotekos darbuotojai veda sensorinius užsiėmimus: rengia lietuviškos animacijos filmukų peržiūras, o po peržiūrų kviečia išreikšti savo mintis ir emocijas piešiant, grojant būgneliu, susikuriant sau tinkama apšvietimą.

 

Nuo vasario 8 iki kovo 5 d. „Pojučių erdvėje“ apsilankė apie 500 dalyvių iš lopšelių-darželių „Žilvitis“, „Liepaitė“, „Eglutė“ , VO „Gelbėkit vaikus“, Namišių ir Kiemėnų dienos centrų vaikai, Vaškų gimnazijos Tetirvinų skyriaus I grupės vaikai, „Vilties“ užimtumo centro lankytojai, Pasvalio vaikų dienos centras, Vaškų darželio vaikai, Svalios progimnazijos, Krinčino Antano Vienažindžio progimnazijos Pajiešmenių skyriaus mokiniai.

Nuotraukos: