Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Knygų potvynio paroda

RIESUTAS 005Pasvalio Mariaus Katiliškio viešojoje bibliotekoje eksponuojamą parodą „ŠIAURĖS ŠALIŲ VAIKŲ KNYGŲ POTVYNIS“ aplankė „Riešuto“ mokyklos mokiniai su mokytojais Simona Kondrotiene, Klaudijumi Ulskiu, bibliotekininke Dalia Bielskiene ir Krinčino Antano Vienažindžio progimnazijos pradinių klasių mokiniai su mokytoja Zita Paliuliene.

Parodos literatūriniai herojai išsibarstę po visas bibliotekos erdves – mokiniai atliko užduotis net 5 stotelėse. Prieš pradėdami kelionę visi gavo po kelionės pasą, kuriame, atlikus užduotį buvo dedamas štampukas. Visos kelionės metu mus lydėjo juodosios varnos, kurios pasakė, kokas užduotis turi vaikai atlikti. O kelia rodė milžiniška Midgardo gyvatė. Užduočių stotelėse mokiniai žvejojo iš vikingų laivo, žemėlapyje knygų herojus apgyvendino šalyje, iš kurių jie atplaukė pas mus į biblioteką, trumpam įsijautė į iliustratorių vaidmenį ir kūrė savo knygos iliustraciją, eiliavo, dėliojo trūkstamas posmų eilutes ir galiausiai fotografavosi matuodamiesi Pepės plaukus ir elnio ragus.

Pirmą kartą paroda „Šiaurės šalių vaikų knygų potvynis“ vyko 2018 m. Islandijoje, minint Šiaurės šalių namų 50-metį. Kitais metais interaktyvi ekspozicija keliavo į Latviją, o šįmet ji pirmą ir vienintelį kartą rengiama Lietuvoje.