Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Susitikimas su Gintaru Kalteniu

gintarasLiepos 6-osios išvakarės bibliotekoje praėjo smagiai ir turiningai! Vyko interaktyvios, edukacinės knygos vaikams ir ne tik „Alšis iš Alšėnų“ pristatymas.
Susitikome su Gintaru Kalteniu – rašytoju ir raiteliu, su šunimi Alšiu dalyvavusiu tarptautinėse ekspedicijose žirgais žemaitukais. Gintautu Babravičiumi – tarptautinių ekspedicijų vadovu, „Klajūnų klubo“ prezidentu, Roko maršų organizatoriumi. Ir susitikimą moderavusia Rasele Kalteniene.
Atvyko lankytojais iš Kiemėnų vaikų dienos užimtumo centro su Violeta Atkočiūniene, Pasvalio parapijos centro su Viktorija Skvireckiene ir Daujėnų parapijos centro su Inga Janiseliene bei
Gabija Ginaityte. Susitikimą moderavo vyriausioji bibliotekininkė Lijana Markevičienė.


Ši knyga – apie kunigaikštį Alšį ir žinomiausią Lietuvos šunį mišrūną Alšį, kuris prisijungė prie istorinio žygio „2000 km istorijos“. Klausėme istorijų apie neįtikėtinus keturkojo ir Lietuvos raitelių nuotykius keliaujant per žymiausias Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės vietoves. 40 dienų balne. Per Ukrainos stepes ir Baltarusijos pelkes... Ir šuo Alšis, patyręs daugybę nuotykių!
Šunelis prisijungė Alšėnuose, bet... atgal negrįžo. Neišgyveno ligos ir iškeliavo į šunišką svietą. Tačiau raiteliai turi svajonę įamžinti jo atminimą!
Pradžioje nusmurgęs ir nusiminęs, visą kelionę Alšis iki Juodosios jūros pėdino kartu ir tapo tikru komandos nariu! O kertant Ukrainos sieną, skubos tvarka gavo net šuns pasą, buvo pakrikštytas Alšio vardu.
Gaila, kad prakeliautos vietos šiandien – išakėtos bombų...
Beje, Alšis gavo ir medalį (tik prieš tai pažymėjo teritoriją prie ministro...) o vėliau pasėdėjo ir premjero kėdėje.
Vaikai dirbino ir laivelius, spalvino G. Kaltenio knygų personažus, o suaugę tuo tarpu žiūrėjo svečio kurtą filmą „Džinsai kvepiantys laisve“.
Po renginio svečius vyresnioji bibliotekininkė Toma Mikalajūnaitė supažindino ir su mūsų bibliotekos įdomybėmis, visi apsilankė Rašytojų erdvėje!