Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Susitikimas su Lina Liubertaite

LinaLinksmų ir įspūdingų atradimų diena: vaikai susitiko su apželdinimo kursų „Geltonas karutis“ lektore bei kraštovaizdžio architekte, kad sužinotų apie augalų gyvavimo ciklą ir kaip jais rūpintis.
🌎 Balandžio 27 d. Pasvalio „Svalios“ progimnazijos antrokai su mokytoja Rasa Sturiene į biblioteką atvyko pasiruošę pasinerti į augalų pasaulį. Šią linksmą ir interaktyvią pamoką Lina Liubertaitė vaikams atvežė net augalų daigų atpažinimo testui, kurio vaikai net nesitikėjo. Nuo pomidorų iki baklažanų atpažinimo – ši praktinė patirtis leido vaikams išbandyti savo žinias ir sužadino vaikų smalsumą.


🌱 Kiekvieno gyvo daikto gyvenime yra ciklas. Pavyzdžiui, augalo gyvavimo ciklas prasideda nuo sėklos. Sėkla pasodinama į žemę ir tada pradeda augti. Augalo šaknys patenka į dirvą, kad gautų vandens ir maistinių medžiagų. Augalo stiebas išauga iš dirvožemio ir saulės spindulių link. Lapai pradeda dygti nuo stiebo ir padeda augalui pasigaminti maisto su saulės šviesa, vandeniu ir oru. Po kurio laiko ant augalo pradės žydėti gėlės. Kai gėlės yra apdulkintos, jos virsta vaisiais ar daržovėmis, kuriose yra sėklų. Ir taip ciklas prasideda iš naujo...
🌎 Su šia informacija susipažinę vaikai noriai uždavė iškilusius klausimus ne vien apie augalus, jų auginimą, bet ir pirmąją parašytą knygą „Kakė Makė. Sodo detektyvas“ bei augalų ekspertės „Youtube“ kanalo kūrimo istoriją. Pokalbių intarpuose mokėsi atpažinti sėklas, sužinojo kaip prižiūrėti sodinukus, kada persodinti į didesnius vazonus. Taip pat sužinojo, kokio tipo dirvožemio augalams reikia, kiek vandens reikia ir kada juos tręšti.
🌱 Dėkojame visiems, kurie dalyvavo šioje pamokoje. Tikimės, kad vaikams buvo taip pat smagu mokytis apie augalus su ekspertės patarimais, išmokti vertingų įgūdžių, kurie išliks visą gyvenimą. Tikimės, kad netrukus vėl pasimatysime ir augalų mylėtojų gretas papildys ne vienas antrokas.

Nuotraukos: