Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Susitikimas seserų kongregacijos vienuole Rima Malickaitė ir dailininke Marija Smirnovaite

345072686 524900109649269 1201640411422345406 nKas reikalinga kuriant vaikišką knygą? Atraskime kūrybinį procesą su autorės ir iliustratorės duetu.
Į šį įkvėpiantį susitikimą su rašytoja, Nukryžiuotojo Kristaus seserų kongregacijos vienuole Rima Malickaitė ir dailininke Marija Smirnovaite susirinko Pasvalio „Lėvens“ pagrindinės mokyklos ir Pasvalio „Svalios“ progimnazijos ketvirtokai su mokytojomis Gražina Gegevičiene ir Vilma Armoniene.
Autorė su nuoširdžia šypsena ir iš laimės žibančiomis akimis gegužės 3 d. sveikino vaikus ir kvietė pasidalinti mintimis ir klausimais apie naująją autorės knygą „Dvi karalienės“ apie pavojais, apgavystėmis ir sunkumais išbandytą draugystę. Mažieji tryško smalsumu – norėjo viską sužinoti apie knygą, įkvėpimą, personažus, iliustracijas.


Autorė džiaugėsi galėdama atsakyti į jų klausimus ir pasidalino su vaikais savo knygos istorija. Ji papasakojo apie tai, kaip sėmėsi įkvėpimo savo personažams ir kaip dailininkė Marija Smirnovaitė atgaivino juos savo piešiniais.
Šalia autorės visą laiką buvusi knygų iliustratorė vaikams parodė keletą knygos iliustracijų, noriai atsakė į būsimų dailininkų klausimus.