Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Susitikimas su dailininke Ieva Babilaite

722961 820480 756x425Liepos 5 d. vyko susitikimas su 50-metį švenčiančia dailininke Ieva Babilaite. Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos Lietuvos skyrius I. Babilaitei skyrė Domicėlės Tarabildienės premiją už gražiausią metų knygą vaikams „Pasaka apie paskutinį Lietuvos princą", kuri buvo pristatyta susitikimo metu. Į susitikimą su dailininke atvyko įvairaus amžiaus atostogaujantys vaikai.
Babilaitės iliustracinis šedevras „Pasaka apie paskutinį Lietuvos princą“ užkariavo Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos širdis ir mintis, pelnęs jai gerbiamą Domicėlės Tarabildienės premiją. Ši žavinga knyga vaikams nukelia skaitytojus į magišką kelionę po istorinį Lietuvos kraštovaizdį, supindama nuotykių, fantazijos elementus ir turtingą šalies kultūros paveldą. Istorijos centre – paskutinis Lietuvos kunigaikštis, perteikiantis galingą žinią apie drąsą, atsparumą ir paveldo išsaugojimo svarbą.


Šventinio renginio metu vaikai buvo pakviesti dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse „Mano istorinis portretas“. Vedami Babilaitės iliustracijų iš L. Mickutės knygos „Pasaka apie paskutinį Lietuvos princą“, jaunieji menininkai leidosi į stebėjimo, atradimų ir saviraiškos kelionę. Įkvėpti Žygimanto Augusto epochos, vaikai buvo skatinami įsivaizduoti save kaip to laikotarpio kunigaikščius ir princeses bei kurti savo unikalius istorinius portretus.