Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Edukacinė programa Ustukiuose

P2250017Vasario 25 diena Ustukių kaimo bibliotekoje buvo nekasdieniška. Trys Pasvalio viešosios bibliotekos darbuotojos iš vaikų literatūros bei Informacijos ir mokymo skyrių atvyko nešinos planšetiniais kompiuteriais ir knygų skaityklėmis. Būrelis jaunųjų Ustukių bibliotekos skaitytojų dalyvavo edukacinėje programoje „Skaityk, fotografuok ir piešk išmaniai".

Pirmiausia pasidžiaugėme renovuotomis Ustukių bibliotekos patalpomis, kurios po remonto sušvito naujomis spalvomis, tapo jaukesnės, šiltesnės, patogesnės. Visi edukacinės programos dalyviai pirmiausia susipažino su elektronine knyga, knygų skaitykle, patys išbandė elektroninės knygos skaitymo privalumus ir trūkumus. Po to kibome į fotografavimą planšetiniu kompiuteriu, nuotraukų redagavimą ir apipavidalinimą, išbandėme piešimo programėlę.

Kadangi artimiausia šventė, kurios visi laukia – Šv. Velykos, tai vaikai kūrė sveikinimus savo draugams Šv. Velykų proga. Laikas prabėgo greitai, o ir ne visi norintys dalyvauti programoje galėjo šią dieną atvykti, todėl teko pažadėti ustukiečiams dar vieną užsiėmimą.

Akimirkos iš edukacinės programos – nuotraukų galerijoje: