Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Svečiuose - „Eglutės" vaikai

P4080064Balandžio 8 dieną Vaikų literatūros skyriuje šurmuliavo didelis būrys Pasvalio lopšelio/darželio „Eglutė" auklėtinių. Viešėti bibliotekoje jie turėjo dvi progas. Dauguma jų pirmą kartą apsilankė knygų namuose, taigi, įvyko pirmoji pažintis. Stebėjomės, kokie be galo smalsūs ir nepavargstantys klausinėti mažieji mūsų bičiuliai. Kaip įprasta, supažindinome juos su bibliotekos paskirtimi, pagrindinėmis taisyklėmis, Vaikų literatūros skyriaus fondu ir visu tuo, ką galima veikti, atvykus į biblioteką.

 

Vaikštinėdami po Vaikų literatūros skyrių, vaikai susidomėjo ir paroda Jakobui Grimui, ir sienų freskomis, kurios puošia mūsų patalpas, kilnojo pačią sunkiausią knygą ir bandė skaityti pačią mažiausią, džiaugėsi paveikslėlių knygomis ir knygelėmis su garsais, langais, paslaptimis, dėžutėmis, labirintais ir kitomis gudrybėmis.
Antroji priežastis apsilankyti pas mus – pasigrožėti pačių rankomis sukurtų knygelių paroda „Gerumu dalinamės". Knygelės ne bet kokios, bet su mintimis ir paveikslėliais apie draugystę, gerus darbus, pagarbą vieni kitiems, toleranciją. Tai savaitės, skirtos kovai prieš patyčias, rezultatas. Šalia parodėlės labai tiko garsiai perskaityta Claudios Fries knygelė „Atsikrausto kiaulė" apie tai, kad negalima spręsti apie kitus žmones blogai, jeigu jų dar nepažįsti ir nežinai, koks tai žmogus – geras ar blogas ir kaip negražu apkalbinėti, smerkti kitus iš anksto.


„Eglutės" vaikučių viešnagės akimirkos – nuotraukų galerijoje: