Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Edukacinė programa „Vilties" centre

DSC 0012Balandžio 14 dienos priešpietę kartu su Informacijos ir mokymo skyriaus darbuotojomis viešėjome Pasvalio sutrikusio intelekto žmonių užimtumo centre „Viltis“, kuriame įvairias paslaugas gauna ir įgūdžius lavina suaugę ir vaikai, turintys fizinę bei psichinę negalią. Kadangi dalis lankytojų sunkiai vaikšto arba juda tik neįgaliojo vežimėliais, Centro darbuotojai pasiūlė mums atvykti į svečius su edukacine programa „Skaityk, piešk, fotografuok išmaniai“.

Tai mums buvo tam tikras iššūkis, nes dirbant su neįgaliaisiais ir juos lavinant, reikia turėti specifinės patirties, įgūdžių ir žinių. Mūsų edukacinę programą reikėjo supaprastinti ir pritaikyti tokių žmonių galimybėms. Pažintis su elektroninių knygų skaitykle buvo trumpa: paaiškinome, koks tai daiktas, kam jis naudojamas, parodėme, kaip skaityti tekstą. O štai planšetėmis dirbome ilgiau ir visai sėkmingai. Tuo labiau, kad tyrėjome ne vieną pagalbininką iš „Vilties“ centro.

Taigi, fotografavome, piešėme, žaidėme, kūrėme koliažus. Centro darbuotojai atkreipė dėmesį į tai, kad užsiėmimai panaudojant planšetes ne tik skatina kūrybiškumą, bet lavina ir kitus įgūdžius – dėmesio sutelkimą, spalvų, raidžių atpažinimą, rašymą, pirštų judesius, koordinaciją ir, kas ne mažiau svarbu - šis užsiėmimas suteikė programos dalyviams labai daug gerų emocijų.

Akimirkos iš edukacinio užsiėmimo „Vilties“ centre – nuotraukų galerijoje: