Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

„Vilties" centro lankytojai mokymų klasėje

pavasaris viltyjeBalandžio 16 dieną bibliotekos mokymų klasėje lankėsi dar viena grupė iš Pasvalio sutrikusio intelekto žmonių užimtumo centro „Viltis“. Šie lankytojai gali patys savarankiškai judėti ir ne vieną kartą pasivaikščiodami su Centro darbuotojomis užsuka į biblioteką.

Nusprendėme edukacinę programą „Skaityk, piešk ir fotografuok išmaniai“ vesti mokymų klasėje. Tuo labiau, kad programoje vienu metu gali dalyvauti tik 10 žmonių ir antrasis dešimtukas iš „Vilties“ centro nekantravo išbandyti jėgas fotografuojant, piešiant ir skaitant knygas informacinių technologijų pagalba.

Be to, šie lankytojai turi lengvesnes negalios formas, jų lavinimosi įgūdžiai didesni ir mokymosi galimybės platesnės. Todėl kūrybiniai darbeliai su fotografijomis ir piešinėliais tobulesni, sudėtingesni, su nedideliais tekstais. Žinoma, gerų emocijų, juoko netrūko ir šį kartą. Visiems smagu buvo išbandyti ir interaktyvią lentą, piešiant bendrą spalvingą piešinį labai simbolišku ir prasmingu pavadinimu „Pavasaris Viltyje“.

Nuotraukos ir darbai – galerijoje: