Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Anderseno kelionės prasideda

P4200001Balandžio antroje pusėje jau galėjome pristatyti naują edukacinę programą, skirtą Hansui Kristianui Andersenui. Pirmieji jos dalyviai – iš Pasvalio specialiosios mokyklos. Programa supažindina su rašytojo gyvenimo ir kūrybos įdomybėmis, tokiomis, kurių galbūt nežino daugelis Anderseno pasakų skaitytojų ir jo gerbėjų.

Tam reikėjo virtualiai apsilankyti Anderseno gimtajame mieste Odensėje, gerokai pašniukštinėti po rašytojo muziejaus skaitmeninius archyvus, iš daugybės vaizdų ir faktų išrinkti tuos, kurie būtų netikėti, įdomūs ir įsimintini tiek mažiesiems, tiek didesniems edukacinės programos dalyviams, įskaitant ir tėvelius, kurie myli knygas ir skaitymą. Reikėjo ne tik faktų, bet ir vaizdinių ir animacijos pagal Anderseno pasakas.

Pirmajame užsiėmime Specialiojoje mokykloje į salę susirinko įvairaus amžiaus vaikai, keletas mokytojų, auklėtojų. Peržiūrėjome skaidrių pasakojimą apie tai, kas rašytojo gyvenime, asmenybėje, kūryboje buvo netikėta, įdomu, neįprasta ir nepažinta, virtualiai pasivaikščiojome po jo gimtąjį miestą. Po to statėme iš karpinių pasakų miestą ir kartu žiūrėjome animacinį filmą „Bjaurusis ančiukas“.

Įspūdžiai iš edukacijos – nuotraukų galerijoje: