Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos
              Vaikų erdvė

Andersenas Kiemėnuose

P4240034Dar vienas Nacionalinės bibliotekų savaitės „Biblioteka – informacija ir žinios kiekvienam“ renginys – edukacinė išvyka pas Kiemėnų bibliotekos jaunuosius skaitytojus. Ir žinoma, su naująja edukacine programa, skirta Hansui Kristianui.

Atvykus į biblioteką, nudžiugino gausus būrys ne tik vaikų, netgi visai nedidučių darželinukų, bet ir gausiai susirinkusios mamos. Vėl domėjomės Anderseno gyvenimo akimirkomis, „vaikščiojome“ po Odensės gatves ir apžiūrinėjome skulptūras. Tada bandėme atspėti, iš kokios Anderseno pasakos yra viena ar kita parodyta iliustracija. Matavomės Anderseno batą. Ir dar pasižiūrėjome įvairiausių Europos miestų senamiesčių, kuriuose išlikę pasakiškai gražūs senoviniai namai.

Tada patys dalyviai kibo į „statybas“: iš spalvoto popieriaus karpė namukų siluetus, atidarę langus, duris ir vartelius, dėjo vieną prie kito į gražią spalvingą miesto gatvę. Sutartinai kūrybiškai besidarbuojantys vaikai ir mamos turėjo puikią progą kartu pabūti, sužinoti kažką naujo, susidomėti knyga ir skaitymu, pasinešti į namus bendrą darbelį.

Akimirkos iš edukacinio užsiėmimo Kiemėnuose – nuotraukų galerijoje: